Brandon Belt
Brandon Belt - © ANP

USA Update - Belt breekt record met marathonslagbeurt, Spurs doen wat terug

23 april 2018
Brandon Belt van San Francisco Giants heeft een opmerkelijk record op zijn naam gebracht tijdens de 2-4 zege op Los Angeles Angels.

De eerste honkman zag in de eerste inning van de wedstrijd in het Angel Stadium maar liefst 21 pitches van werper Jaime Barria, voordat hij werd gevangen in het verre veld.

Hij sloeg zestien foul balls en was in totaal bijna dertien minuten aan slag. Met zijn marathonbeurt heeft Belt nu de at bat met de meeste worpen op zijn naam staan, sinds men begon met het bijhouden van de statistieken in 1988.

Het vorige record was in handen van Ricky Gutiérrez van Houston Astros, die twintig pitches zag in het duel met Cleveland in 1998. de pitcher toen was de nog altijd actieve Bartolo Colón.

De Oranje-international van de Angels, Andrelton Simmons, was eveneens onder de indruk. “Dat was indrukwekkend, ik was daarna behoorlijk moe,” grapte hij tegenover ESPN. “Ongeacht het resultaat, dat was leuk om te zien. Maar ik wil het niet nog eens meemaken.”

Zege voor San Antonio Spurs
In de NBA heeft San Antonio Spurs wat terug weten te doen tegen Golden State Warriors. Het team van de opnieuw afwezige coach Gregg Popovich - zijn vrouw overleed onlangs - won Game 4 met 103-90. LaMarcus Aldridge kroonde zich tot topscorer bij de Spurs met 22 punten.

De stand in de best-of-seven-serie is nu 3-1 voor regerend kampioen Golden State. Cleveland Cavaliers kwam op 2-2 tegen Indiana Pacers na een 104-100 zege. Superster LeBron James tekende voor 32 punten.

Ook Washington Wizards en Toronto Raptors zijn in balans: 2-2. De ploeg uit de hoofdstad won de vierde wedstrijd met 106-98. (FOX Sports)