FC Groningen - Excelsior
FC Groningen - Excelsior - © FOXSports.NL

eDivisie: PSV moet winnen en hopen op mirakel

23 april 2018
Met nog twee speelronden te gaan is de titelstrijd ongemeen spannend. PSV trapt maandag speelronde 16 af, waarbij het moet winnen om nog een minieme kans te maken op de titel.

ADO Den Haag - PSV
Er moet zich een heus mirakel voltrekken in de slotfase van de eDivisie, wil Ali Riza Aygün nog aan het langste eind trekken in de titelstrijd. De PSV'er beschikt over een prima doelsaldo en zal dus bij twee onwaarschijnlijke nederlagen van zowel Ajax als Feyenoord zicht hebben op de titel. 

Mitchel Denkers speelt met ADO geen rol van betekenis meer in de competitie. Na een goed seizoen op de PlayStation is de eSporter uit Den Haag inmiddels uitgespeeld.

​VVV-Venlo - Roda JC
​Voor Nick Cooiman is het een matig seizoen gebleken met VVV. Met een teleurstellende twaalfde plaats en even teleurstellende veertien punten kan Nick niet bepaald terugkijken op een succesvol seizoen. 

Dat geldt niet voor zijn opponent Tom Heijnen van Roda JC. Hoewel de Limburger nog wat stroef begon, is hij inmiddels in vorm geraakt en staat hij met 28 punten slechts twee punten achter nummer vier PSV, waar hij vorige week nog met 3-2 van wist te winnen.

FC Groningen - Excelsior
Het laatste potje van deze speeldag belooft een heerlijke afsluiter te worden. Subtoppers FC Groningen en Excelsior staan allebei op 28 punten en hebben de jacht geopend op nummer vier PSV, dat met 30 punten moet oppassen.

Beide ploegen beschikken over een van de beste teams uit de eDivisie, dus het belooft een heerlijk potje te worden tussen twee uitstekende eSporters. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.