Wesley Sneijder
Wesley Sneijder - © ANP

Sneijder krijgt afscheidswedstrijd tegen Peru

23 april 2018
Wesley Sneijder neemt op 6 september officieel afscheid van het Nederlands elftal. Oranje speelt dan in de Johan Cruijff Arena tegen Peru.

Sneijder maakte op 4 maart na een gesprek met bondscoach Ronald Koeman bekend te stoppen bij Oranje. De recordinternational (133 duels) gaf toen aan dat hij hoopte op een passend afscheid.

Koeman vond de oefeninterlands tegen Portugal en Engeland destijds geen geschikt moment voor een afscheidswedstrijd. 

De KNVB heeft besloten dat het oefenduel met WK-ganger Peru op 6 september het beste moment voor een erewedstrijd is. Drie dagen later speelt Oranje in de Nations League tegen Frankrijk.

"Ik ben hartstikke blij met wat er nu gaat gebeuren", reageert Sneijder vanuit Qatar. "Dit is het afscheid zoals ik het droomde, vergelijkbaar met zoals Lukas Podolski dat bij de Duitsers deed. Gewoon afscheid nemen in een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is. Ik kan haast niet wachten tot 6 september." 

Jaarlijks afscheid

De KNVB wil jaarlijks bij een officiële interland op passende wijze afscheid nemen van oud-internationals. In de even jaren komt er een afscheidsavond voor internationals bij de mannen en in oneven jaren bij de vrouwen. Op de Campus in Zeist komt er ook nog een Wall of Fame.

"Het wordt een traditie die we altijd zullen eerbiedigen", zegt commercieel directeur Jean Paul Decossaux. "De KNVB vindt dat onze belangrijkste spelers zo’n einde aan hun carrière in Oranje verdienen. Het is een ode aan wat ze ons gebracht hebben. Zo moeten we omgaan met de mannen en vrouwen die ons zoveel plezier verschaft hebben."

Op 13 oktober wordt er voor het eerst een dergelijk afscheid georganiseerd voor ex-internationals. Dan speelt Oranje in de Johan Cruijff Arena tegen Duitsland in het kader van de Nations League. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd