Mitchel Denkers feliciteert Ali Riza Aygün
Mitchel Denkers feliciteert Ali Riza Aygün - © FOXSports.NL

eDivisie: Cristiano Ronaldo beslist subtopper, PSV houdt hoop

23 april 2018
De uitslag van de wedstrijd tussen subtoppers FC Groningen en Excelsior is bijna in zijn geheel bepaald door vedette Cristiano Ronaldo, die bij beide ploegen in de basiself staat.

Ronaldo
Vooraf leek het duel tussen Nick den Hamer (FC Groningen) en Levy Frederique (Excelsior) er eentje tussen twee gelijken. Daar was tijdens de wedstrijd echter alles behalve sprake van. Excelsior denderde met speels gemak over FC Groningen heen: 1-7.

Het is niet overdreven om te zeggen dat dit de wedstrijd van Cristiano Ronaldo was. De Portugese superster begon, niet geheel verrassend, bij beide teams in de basis. Op de 1-6 van Hirving Lozano (Excelsior) na, maakte Ronaldo alle doelpunten van de wedstrijd.

Laatste strohalm
Ali Riza heeft met PSV gedaan wat hij moest doen, zij het met erg veel geluk. Waar de Eindhovenaar nog goed begon, leek Mitchel Denkers met ADO roet in het eten van de kampioenskansen van PSV te gooien. Na 90 minuten stond er namelijk een 1-1 stand op het scorebord. 

Toch kwam PSV met de schrik vrij, toen uit een corner in de absolute slotfase Ali Riza de 1-2 maakte, volgens Mitchel 'een gestolen overwinning'. Daarmee blijft PSV, zij het minimaal, kanshebber voor de titel op de Xbox.

Kansloos
Soms moet je simpelweg je meerdere erkennen in je tegenstander. Helaas gold dat maandag ook voor VVV-Venlo-eSporter Nick Cooiman. Hij ging volledig ondersteboven gespeeld met 1-4 onderuit tegen het Roda JC van Tom Heijnen. 

Op de 0-1 na waren eigenlijk alle goals van grote klasse. Ook Nick Cooiman kon de mooie goals van zijn opponent waarderen en gaf hem dan ook na afloop alle credits. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.