Als het aan trainer Mike Snoei en technisch directeur Piet Buter ligt, speelt Rafael van der Vaart zo snel mogelijk voor Telstar.

In gesprek met Voetbal International ​geeft Snoei aan dat het binnenhalen van de 35-jarige Van der Vaart een serieus plan is. "De grootste uitdaging voor technisch directeur Piet Buter en mij is om Van der Vaart te halen."

Van der Vaart, geboren in Heemskerk en opgegroeid in Beverwijk, werd al enkele keren eerder in verband gebracht met een overgang naar Velsen-Zuid.

"Rafael komt hier uit de buurt en Piet heeft al met zijn vader Ramon gesproken. Die komt van De Kennemers en rijdt op de fiets naar Telstar", aldus Snoei. "Ik ben ervan overtuigd dat Rafael ook gewoon nog lekker wil voetballen in de regio waar het voor hem allemaal begonnen is."

​Spelverdeler
"Ik zie een mooie rol voor hem als spelverdeler. Hij krijgt een stuk verantwoordelijkheid en de ontwikkeling van die jonge gasten gaat een stuk sneller met Van der Vaart tussen hen in. We moeten er serieus werk van maken."

109-voudig international Van der Vaart beschikt over een aflopend contract bij het Deense FC Midtjylland, waar hij dit seizoen niet verder kwam dan twee invalbeurten. (FOX Sports)