Dani Hagebeuk en Aristote Ndunu zijn geconcentreerd
Dani Hagebeuk en Aristote Ndunu zijn geconcentreerd - © FOXSports.NL

eDivisie: Ajax wint ruim, volgende week de ontknoping

25 april 2018
Ajax heeft de Noord-Hollandse derby met ruime cijfers gewonnen. Door deze overwinning belooft de ontknoping volgende week ongekend spannend te worden.

PEC Zwolle - Willem II 

De wedstrijd tussen de twee onderste ploegen heeft geen winnaar opgeleverd. Voor Willem II betekent het 2-2 gelijkspel dat het als hekkensluiter de competitie zal eindigen.

Stefan Vellinga (PEC Zwolle) kan volgende week nog wel één plek stijgen, hiervoor zal hij het NAC van Menno Bouhuijzen nog voorbij moeten.

​Ajax - AZ

Dani Hagebeuk kan zich gaan opmaken voor de ontknoping van de competitie volgende week. Hij heeft gedaan wat hij moest doen, namelijk ruim winnen van AZ. Door de 4-0 overwinning komt Ajax weer op gelijke hoogte met Feyenoord en heeft het tevens aan het doelsaldo gewerkt. Ajax staat nu op +26 en Feyenoord op +28.

Volgende week treft Ajax het goed presterende Excelsior van Levy Frederique.

Vitesse - FC Twente

FC Twente houdt met een ruime 0-3 overwinning op Vitesse uitzicht op een plaats in het linkerrijtje. Het staat nu nog bovenaan het rechterrijtje, op gelijke hoogte met AZ. Het doelsaldo is alleen in het voordeel van de Alkmaarders.

​Dit zijn alle uitslagen van deze speelronde:

De uitslagen van speelronde 16 in de eDivisie | FOXSports.NL

Speelronde 16 is gespeeld, volgende week wacht de ontknoping. De stand ziet er als volgt uit:

De stand na speelronde 16 | FOXSports.NL

(FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1, met op woensdag 2 mei de ontknoping van de titelstrijd!

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.