WTA Istanbul: Rus vs. Kovinic

Rus naar kwartfinales in Istanbul

26 april 2018
Arantxa Rus blijft het goed doen bij het WTA-tennistoernooi in Istanbul.

De Nederlandse bereikte de kwartfinales door een overwinning in drie sets op de Montenegrijnse Danka Kovinic: 2-6, 6-2, 6-0. Eerder stuntte de 27-jarige Rus, die het hoofdtoernooi haalde via de kwalificaties, met een zege op de als vierde geplaatste Chinese Zhang Shuai.

Het is voor het eerst sinds november dat Rus op het hoogste tennisniveau zo ver komt. Toen bereikte ze in Taipei zelfs de eindstrijd. Belinda Bencic hield de speelster uit Monster van haar eerste toernooizege af.

Tegen Kovinic, die twee plaatsen hoger staat op de wereldranglijst (121e om 123e), kende Rus een moeizaam begin. Ze leverde twee keer haar service in en verloor de eerste set met duidelijke cijfers. Daarna nam de Nederlandse het initiatief over. Dit keer pakte Rus twee keer de service van Kovinic af. De Montenegrijnse kon in de beslissende set nog maar weinig weerstand bieden.

In de kwartfinales stuit Rus op de Servische Aleksandra Krunic of de Griekse Maria Sakkari. Krunic is de mondiale nummer 53 en Sakkari staat op de 48e positie. (ANP)