John van den Brom
John van den Brom - © ANP

AZ na verloren bekerfinale blij met Ajax

26 april 2018
John van den Brom hoopt dat de grootste teleurstelling bij hem en zijn spelers na de verloren bekerfinale tegen Feyenoord is verdwenen.

De Alkmaarders zijn blij met Ajax als volgende tegenstander in de Eredivisie. "We willen ons juist in dit soort wedstrijden tonen. Dat is ons te vaak niet gelukt. Zondag hebben we daar weer een mooie kans toe'', aldus Van den Brom, die de duels met de clubs uit de traditionele top drie steeds verloor.

AZ maakte in de finale in De Kuip geen beste indruk. Van den Brom: "We hebben gewoon niet het niveau gehaald dat we heel lang in de competitie wel hebben gehaald. Die teleurstelling is misschien nog wel groter dan het verliezen van de bekerfinale. We hadden een hele goede voorbereiding naar de wedstrijd toe en hebben veel aandacht besteed aan hoe we het wilden doen tegen Feyenoord. Uiteindelijk ben je wel afhankelijk van de vorm van de dag. Dat is denk ik de grootste oorzaak dat we die wedstrijd verliezen.''

De spelers kregen van de trainer maandag een vrije dag. "Voor de tweede keer achter elkaar een finale verliezen is heel teleurstellend. Dat moet iedereen persoonlijk verwerken'', legt de trainer uit. "Ik ben in mijn eentje gaan golfen. Dan kun je even alles van je afslaan.''

Tegen Ajax moet AZ winnen om nog kans te maken op de tweede plaats. Maar ook als er niets meer op het spel zou staan, had AZ zich moeten laten zien, vindt Van den Brom. "Je bent heel snel geneigd om nu te denken: het seizoen dat we neergezet hebben in de competitie is ook niets waard. Dat kan natuurlijk niet. We staan op de derde plaats en hebben fantastische wedstrijden gespeeld. Dat gevoel moet je opwekken voor de laatste twee wedstrijden. Hoe langer het een wedstrijd blijft, hoe meer kans je hebt om te winnen. Dat is zeker in de Arena het geval.'' (FOX Sports/ANP)

Ajax - AZ is zondagmiddag om 14.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 3.

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 sc Heerenveen 2 6 4
2 Ajax 2 6 4
3 PSV 2 6 3
4 Vitesse 2 6 3
5 VVV-Venlo 2 4 2
6 FC Twente 2 4 2
7 Feyenoord 2 4 2
8 Willem II 2 3 2
9 FC Groningen 2 3 -1
10 Heracles Almelo 2 3 -2
11 AZ 1 1 0
12 FC Utrecht 1 1 0
13 PEC Zwolle 2 1 -2
14 FC Emmen 2 0 -3
15 ADO Den Haag 2 0 -3
16 Sparta Rotterdam 2 0 -3
17 Fortuna Sittard 2 0 -4
18 RKC Waalwijk 2 0 -4