Bayern München moet vrezen voor een straf van de Europese voetbalbond UEFA. De Duitse kampioen moet zich verantwoorden voor het gedrag van enkele fans tijdens het eerste duel met Real Madrid in de halve finales van de Champions League.

Op de tribune van de Allianz Arena in München werd een spandoek ontrold met daarop een beledigende tekst. Na het laatste fluitsignaal wisten twee supporters het veld op te komen.

Eén van hen slaagde erin een selfie te maken met Cristiano Ronaldo, de vedette van Real Madrid. De ander rende met ontbloot bovenlijf over het veld naar Franck Ribéry. Hij trok de Franse aanvaller aan het shirt voordat hij door een steward werd beetgepakt en afgevoerd.

Bayern München moet zich bij de tuchtcommissie van de UEFA verantwoorden. De zaak dient na afloop van het seizoen, op 31 mei. De Duitsers verloren voor eigen publiek met 2-1 en raakten Arjen Robben, Jérôme Boateng en Javi Martinez kwijt met blessures. Voor Boateng lijkt de return volgende week in Madrid zeker te vroeg te komen. (ANP)