Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic - © Pro Shots

Zlatan definitief niet met Zweden naar het WK

26 april 2018
Zlatan Ibrahimovic gaat niet met de Zweedse ploeg naar het WK in Rusland van komende zomer. Lars Richt, teammanager van de Zweden, maakte donderdag een einde aan de speculaties over de aanvaller.

Volgens Richt heeft Ibrahimovic zelf aangegeven dat hij niet terugkeert op zijn besluit van twee jaar terug om te stoppen als international.

"Ik heb Zlatan dinsdag gesproken en hij heeft gezegd dat hij niet van gedachten is veranderd. Het blijft bij nee", aldus de teammanager in een korte verklaring. 

Ibrahimovic maakt waarschijnlijk wel zijn opwachting in Rusland, maar is daar dan aanwezig vanwege sponsorzaken.

'Ik ga naar het WK'
De 36-jarige aanvaller riep de laatste tijd herhaaldelijk dat hij toch mee wilde doen. "Een WK zonder mij is geen echt WK", zei Ibrahimovic, die momenteel voor LA Galaxy voetbalt, op de Amerikaanse zender ABC. "Ik moet voorzichtig zijn met wat ik vertel. Maar ik ga naar het WK, dat is het enige dat ik er over kan zeggen."

Ibrahimovic is met 62 doelpunten in 116 interlands de topscorer aller tijden van Zweden, dat bij het WK is ingedeeld in een groep met regerend wereldkampioen Duitsland, Mexico en Zuid-Korea. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd