ATP Barcelona: Nadal vs. Garcia-Lopez

Nadal soepel door naar kwartfinales Barcelona

26 april 2018
Rafael Nadal heeft soepel de laatste acht bereikt van het graveltoernooi in Barcelona.

De tienvoudige kampioen was snel klaar met zijn landgenoot Guillermo Garcia-Lopez, de nummer 69 van de wereld.

De titelhouder zegevierde na 1 uur en 20 minuten in twee sets: 6-1, 6-3. Zijn enige succesje boekte Garcia-Lopez in de tweede set toen hij bij een achterstand van 4-1 zowaar de service van de grote favoriet brak. Een stuntje zat er ook daarna echter geen moment in.

Voor Nadal, die afgelopen zondag voor de elfde keer het prestigieuze toernooi in Monaco won, was het zijn vijfde zege in zes onderlinge partijen met Garcia-Lopez.

De nummer één van de wereld speelt in de kwartfinales tegen de Slowaak Martin Klizan, die via de kwalificatie was doorgedrongen tot het hoofdtoernooi. Hij is de nummer 140 van de wereldranglijst.

Grigor Dimitrov, vijfde op de wereldranglijst, kwam goed weg tegen de Tunesiër Malek Jaziri: 7-5, 3-6, 7-6 (8). De nummer 88 van de wereld liet op 7-8 één wedstrijdpunt liggen waarna de als tweede geplaatste Bulgaar alsnog toesloeg. (ANP)

Nadal naar laatste vier Barcelona

27 april 2018
Nadal naar laatste vier Barcelona
Rafael Nadal heeft de halve finales bereikt van het graveltoernooi in Barcelona. Nadal versloeg de Slowaak Martin Klizan in twee sets: 6-0, 7-5.