Samenvatting Cruzeiro - Universidad de Chile

Cruzeiro maakt gehakt van negental van Universidad de Chile

27 april 2018
Cruzeiro had donderdag geen genade met Universidad de Chile in de Copa Libertadores. Terwijl het eerste duel vorige week nog 0-0 werd, stond er nu na 90 minuten 7-0 op het scorebord

De thuisploeg schoot in een kolkend Estádio Mineirão uit de startblokken, Thiago Neves opende in de negende minuut al de score voor de Brazilianen uit een vrije trap. Bij rust stond het al 3-0 door een fraai doelpunt van Rafinha en een benutte penalty door Sassá.

De Chileense Christian Vilches moest op slag van rust het veld verlaten na een rode kaart. Eerst veroorzaakte de Universidad-verdediger een penalty en drie minuten later kreeg hij zijn tweede gele kaart.

Om het drama compleet de maken moesten de Chilenen na rust door met negen man, nadat ook Rodrigo Echeverría zijn tweede gele kaart ontving.

Daarna was het kinderspel voor de Brazilianen, de vogelvrije Giorgian De Arrascaeta maakte de prachtige 4-0 en Sassá en Thiago Neves tekenden voor hun tweede doelpunt. Rafael Sóbis zette uiteindelijk de 7-0 op het scorebord.

Door de overwinning van Cuzeiro komt de ploeg met vijf punten naast Universidad de Chile te staan. Het Argentijnse

Racing Club de Avellaneda leidt in Groep E met acht punten. (FOX Sports)

Nacional - Santos, wedstrijd 5 in de Copa Libertadores Groep F zie je op dinsdagnacht 1 mei om 2.25 uur op FOX Sports 2.