ATP Barcelona: Nadal vs. Klizan

Nadal naar laatste vier Barcelona

27 april 2018
Rafael Nadal heeft de halve finales bereikt van het graveltoernooi in Barcelona. Nadal versloeg de Slowaak Martin Klizan in twee sets: 6-0, 7-5.

Aanvankelijk duidde niets er op dat Nadal een moeilijke middag zou hebben tegen de nummer 140 van de wereld. Soepel won de nummer één van de wereld de eerste zes games.

Toch kwam Klizan sterk terug in de tweede set. Hij brak Nadal in de openingsgame. Op 5-4 serveerde Klizan, die via de kwalificaties was doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, voor de wedstrijd. Ondanks drie setpoints moest de Slowaak toch de game laten aan Nadal.

De Spanjaard wilde het op zijn favoriete ondergrond niet op een beslissende derde set laten aankomen. Nadal schakelde een tandje bij en won ook de twee volgende games en daarmee de wedstrijd.

Goffin
In de halve finale staat Nadal tegenover David Goffin, die een Spaans onderonsje voorkwam door Roberto Bautista Agut te verslaan: 6-7 (3), 6-2, 6-2.

Goffin, de nummer tien van de wereld, laat op het gravel in Barcelona zien dat hij weer terug is nadat de Belg in februari in Rotterdam een vervelende oogblessure had opgelopen.

In Ahoy vloog een bal via zijn racket in het oog van Goffin. De Belg stond daardoor een aantal weken aan de kant. Vorige week bereikte hij in Monte Carlo de kwartfinales. Ook daar versloeg hij Bautista Agut, toen in twee sets. (FOX Sports/ANP)