Verstappen naast Ricciardo
Verstappen naast Ricciardo - © ANP

Verstappen valt uit in Baku, Hamilton wint

29 april 2018
Lewis Hamilton heeft zijn eerste overwinning van dit seizoen in de Formule 1 binnengehaald. De Brit was de meest gelukkige coureur tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan, die tumultueus verliep.

De regerend wereldkampioen profiteerde van pech bij teamgenoot Valtteri Bottas, die met nog drie ronden te gaan een lekke achterband kreeg terwijl hij aan de leiding lag.

Verstappen

Max Verstappen probeerde in de veertigste ronde een aanval van Ricciardo te pareren, maar daarbij botste de Australiër achter op de bolide van de Nederlander. Beiden vielen daardoor uit.

Verstappen en Ricciardo vochten de hele race met elkaar om de vierde plek. Beide coureurs passeerden elkaar een aantal keer. Kort na de pitstops ging het mis.

Na een tumultueuze openingsronde, waarin heel wat bolides beschadigd raakten op het krappe stratencircuit van Baku, werd de race een tijdje geneutraliseerd door de safetycar. Toen die na vijf ronden van de baan ging, wist Verstappen binnendoor Ricciardo in te halen. De Nederlander, gestart vanaf de vijfde plek, begon al snel daarna via de boordradio te klagen over een accu die niet oplaadde. Ricciardo had hetzelfde probleem.

De Red Bulls werden in de openingsfase voorbij gereden door de coureurs van Renault, maar wisten hen al snel weer te passeren. De aandringende Ricciardo slaagde er in de 35ste ronde eindelijk in om Verstappen te passeren, maar de Australiër zag zijn teamgenoot na het bezoekje aan de pits - waarbij de supersoftbanden werden ingewisseld voor de ultrasofts - weer voor zich de baan opduiken. Een paar ronden later eindigde het gevecht tussen de Red Bulls met een botsing aan het einde van het rechte stuk. (ANP)