Aristone Ndunu (links) en Stefan Vellinga
Aristone Ndunu (links) en Stefan Vellinga - © FOXSports.NL

eDivisie: Laatste speelronde van start

30 april 2018
De apotheose van de eDivisie staat woensdag op de rol, maar maandag en dinsdag staan er alvast zes opwarmers op het programma.

De laatste speelronde wordt afgetrapt door AZ'er Aristote Ndunu en Stefan Vellinga van PEC Zwolle. 

De twee beleven een troosteloos seizoen. Met name Stefan kreeg het zwaar te verduren: hij staat met slechts acht punten op de voorlaatste plaats. Dat zijn er vier meer dan hekkensluiter Willem II, waardoor afsluiting als rode lantaarndrager in ieder geval is uitgesloten.

Stefan Vellinga | FOXSports.NL

AZ begon wervelend aan de Xbox-competitie, maar stortte halverwege als een kaartenhuis ineen. Aristote bivakkeert nu op de negende plek van de ranglijst.

De Alkmaarders gaven het seizoen nog wel wat meer kleur door de eBeker in de wacht te slepen. Aristote klopte Feyenoord in de finale met 2-1. 

​Willem II - Vitesse
​Daniël Kuipers van Willem II zal blij zijn als het seizoen erop zit. De Tilburger staat met vier punten stijf onderaan.

Paskie Rokus staat met zijn Vitesse drie plekken hoger, op de vijftiende plaats. Een overwinning zou echter zomaar een elfde eindklassering op kunnen leveren: een positie die ineens veel meer glans aan het seizoen van de Arnhemmers zou geven.

​FC Twente - NAC
Dankzij een gigantische eindsprint heeft Emre Benli met FC Twente op de slotdag toch nog uitzicht op een plek in het linkerrijtje. De Tukkers wonnen liefst zeven van de laatste acht wedstrijden.

Bij Menno Bouhuijzen van NAC gaat het minder: de Bredanaar staat met negen punten op de zestiende plaats.

Dat hij deelname aan de eDivisie met een korreltje zout neemt, laat hij ook tijdens de laatste speelronde weer zien. Als afsluiting van het seizoen trakteert hij zichzelf op een alcoholische lekkernij. 

Menno Bouhuijzen | FOXSports.NL

Kortom: wedstrijden die er wat betreft het verdelen van de prijzen weinig toe doen, maar niet minder aantrekkelijk zijn om te naar kijken. Weinig druk betekent dit seizoen vaak veel doelpunten en spektakel in de eDivisie. (FOX Sports

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

 

Gerelateerd