Daniël Kuipers (links) en Paskie Rokus
Daniël Kuipers (links) en Paskie Rokus - © FOXSports.NL

eDivisie: Eerste clubs sluiten seizoen af

30 april 2018
De eerste zes ploegen hebben een eind gebreid aan hun eDivisie-seizoen. De openingsduels van speelronde 17 leverden - mede dankzij de afwezigheid van druk - gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd op.

AZ - PEC Zwolle sprong daarbij het meest in het oog: er werd liefst vijf keer gescoord en dat resulteerde uiteindelijk in een 3-2 zege voor AZ'er Aristote Ndunu. 

De nederlaag betekent voor Zwollenaar Stefan Vellinga dat hij het seizoen afsluit als nummer zeventien van de ranglijst. Aristote klimt naar plek zeven.

​Willem II verliest weer
​Daniël Kuipers heeft met zijn Willem II ook de laatste wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Deze keer was Paskie Rokus van Vitesse met 3-1 te sterk.

Daardoor eindigt Daniël met slechts vier punten op de laatste plaats in de eDivisie. Paskie doet daarentegen uitstekende zaken: hij klimt naar de elfde plek van de ranglijst.

​Bier voor Menno
NAC'er Menno Bouhuijzen verloor weliswaar zijn laatste wedstrijd met 3-0 van het FC Twente van Emre Benli, maar dat mocht de pret niet drukken. De Bredanaar trok na het laatste fluitsignaal met een lach van oor tot oor een blikje bier open om de afsluiting van het seizoen te vieren.

Emre Benli (links) en Menno Bouhuijzen | FOXSports.NL

Een goed seizoen was het met de voorlaatste plek op de ranglijst echter niet voor Menno. Emre deed het wat dat betreft beter: zijn ijzersterke eindsprint levert hem naar alle waarschijnlijkheid een plek in het linkerrijtje op.

​Ontknoping
​Nu de eerste speeldag van speelronde 17 erop zit, komt de ontknoping van de eDivisie steeds dichterbij. Woensdag maken Feyenoord, Ajax en Heracles Almelo uit wie er met de titel van de Xbox-competitie aan de haal gaat. De uitzending start om 16.00 uur en is te zien op FOX Sports 1. (FOX Sports)

De eDivisie zie je maandag, dinsdag en woensdag om 16.00 uur op FOX Sports 1.

Vanaf 19.00 uur zijn de wedstrijden die diezelfde dag zijn uitgezonden gratis te zien op FOXSports.nl/eDivisie.

Gerelateerd