Van Halst: "Ik heb me het snot voor de ogen gewerkt"

Jan van Halst vertrekt bij FC Twente

1 mei 2018
Jan van Halst gaat afscheid nemen van het gedegradeerde FC Twente. De commercieel directeur maakte dat dinsdagmiddag op een bijeenkomst met het personeel bekend.

Van Halst slaagde er als technisch directeur niet in een evenwichtige selectie samen te stellen voor de vereniging die met een begroting van 30 miljoen euro werkte. Onder zijn leiding werd dit seizoen trainer René Hake ontslagen en Gertjan Verbeek aangesteld.

Na het snelle ontslag van Verbeek vorige maand werd ook Van Halst uit zijn functie gezet. Hij mocht het seizoen wel afmaken als commercieel directeur. 

Zijden draad
“Ik wist waar ik aan begon toen ik ruim twee jaar geleden instapte. De club hing aan een zijden draad, de financiën waren niet op orde en de organisatie was uitgehold. Dat het een megaklus zou worden is ook gebleken."

"Ondanks dat we op heel veel fronten goede stappen voorwaarts hebben gezet – met betrekking tot de organisatie, de financiën en het puinruimwerk dat is verricht – is het dit seizoen sportief niet goed gegaan. Dat doet mij ook vreselijk veel pijn en daar voel ik mij medeverantwoordelijk voor."

"Ondanks die sportieve teleurstelling, merk je nu alweer veel strijdvaardigheid bij de achterban en bij al die hardwerkende collega’s van de club. Dat is mooi om te zien en maakt FC Twente uniek. Die onvoorwaardelijke steun zal ook nodig zijn om de club weer terug te brengen naar de Eredivisie," aldus Van Halst. 

"Dat zal zonder mij zijn. Het is aan andere mensen om nu in deze moeilijke fase de handschoen op te pakken. Uiteraard zal ik de club altijd blijven volgen en wens ik FC Twente een snelle terugkeer in de Eredivisie toe.”

"Beeld van Jan doet geen recht"
Algemeen directeur Erik Velderman wilde maandag niet ingaan op de positie van Jan van Halst, maar gaf dinsdag wel zijn reactie op het vertrek.  “Jan heeft zich twee jaar lang letterlijk dag en nacht ingezet voor de club. Toen Jan instapte stond de club in de brand en stond het voortbestaan serieus op het spel. Niet veel bestuurders zouden dit aangedurfd hebben, maar hij deed het. Mede dankzij zijn inzet werd de club in 2016 gered en konden we weer langzaam bouwen aan de toekomst."

"Het beeld dat van Jan tijdens dit seizoen is neergezet doet geen recht aan de rol die hij hier heeft vervuld. Dit jaar is voor iedereen bij FC Twente een zeer teleurstellend seizoen op sportief vlak, ook voor ons als directie. Ik snap zijn besluit, hoe jammer dat ook is.”

FC Twente is op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Fred Rutten, nu nog trainer van Maccabi Haifa, is de gedroomde kandidaat voor die functie.(FOX Sports/ANP)

 

 

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 ADO Den Haag 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Ajax 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 Feyenoord 0 0 0
9 Fortuna Sittard 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
11 PEC Zwolle 0 0 0
12 PSV 0 0 0
13 RKC Waalwijk 0 0 0
14 Sparta Rotterdam 0 0 0
15 VVV-Venlo 0 0 0
16 Vitesse 0 0 0
17 Willem II 0 0 0
18 sc Heerenveen 0 0 0