Jaey Daalhuisen
Jaey Daalhuisen - © FOXSports.NL

eDivisie: De dag van de ontknoping

2 mei 2018
De dag waar in de eDivisie zo lang op is gewacht, is eindelijk daar. Vanaf 16.00 uur gaan Feyenoord, Ajax en Heracles Almelo de verhitte titelstrijd uitvechten.

Van die drie kanshebbers heeft Feyenoorder Jaey Daalhuisen bij aanvang de beste papieren. De Rotterdammer staat met 39 punten en een doelsaldo van +28 bovenaan. Daarmee houdt hij Ajacied Dani Hagebeuk achter zich, die evenveel punten verzamelde, maar een doelsaldo van +26 heeft.

Op drie punten volgt het Heracles Almelo van Bryan Hessing. De Heraclied heeft een doelsaldo van +21 en zal dus naast het dichten van het gat qua punten ook het verschil in doelsaldo moeten overbruggen. 

De stand | FOXSports.NL

​De tegenstanders
​Waar Jaey wat betreft de stand op de ranglijst er het beste voor staat, treft hij woensdag op papier ook de minste tegenstander van het drietal kampioenskandidaten.

Feyenoord neemt het namelijk op tegen Niels Krist van sc Heerenveen, die bij de start van de zeventiende speelronde op de elfde plek van de ranglijst bivakkeerde.

Ajax en Heracles treffen daarentegen op het oog lastigere tegenstanders, die zichzelf allebei het linkerrijtje in hebben geknokt. Dani neemt het op tegen het Excelsior van Levy Frederique, Bryan hoopt een monsterscore neer te zetten tegen Frank van der Slot van Sparta Rotterdam. 

Levy hoopt Dani van de titel te houden | FOXSports.NL

​Schakelshow
​Vanwege het bloedstollende slot worden de wedstrijden tegelijk gespeeld én uitgezonden in de vorm van een schakelshow. Daarmee wordt dus afgeweken van de gebruikelijke programmering en mis je geen moment van de ontknoping van de eDivisie. 

eTribune
De eSporter die zich woensdagmiddag tot kampioen van het Xbox-seizoen kroont, mag het in de grote finale opnemen tegen de kampioen op de Playstation, PSV'er Ali Riza Aygün. Dit duel wordt gespeeld op vrijdag 11 mei in een speciale uitzending, de eTribune. De winnaar is de officiële landskampioen van dit eDivisie-seizoen. 

De spectaculaire ontknoping is vanmiddag om 16.00 uur te zien op FOX Sports 1

Gerelateerd