Feest bij Washington Capitals
Feest bij Washington Capitals - © ANP

USA Update - Bizarre comeback Jets, Profar productief en succesvolle rentree Curry

2 mei 2018
Washington Capitals heeft een 2-1 voorsprong genomen tegen Pittsburgh Penguins in de tweede ronde van de play-offs.

De ploeg uit de hoofdstad was in de derde wedstrijd van de best-of-seven-serie met 4-3 te sterk voor de kampioen van de laatste twee jaar.

Alex Ovechkin tekende voor de winnende goal met een minuut te gaan. Het was alweer zijn vijfde treffer in de laatste vier wedstrijden.

De Penguins stonden tijdens het duel in Pittsburgh met 2-1 en 3-2 voor, maar wisten geen stand te houden. Naast Ovechkin vonden ook John Carlson, Chandler Stephenson en Matt Niskanen het net.

Winnipeg Jets
Hoewel de veerkracht van de Capitals indrukwekkend was, de comeback was nog niets vergeleken bij die van Winnipeg Jets tegen Nashville Predators: 7-4.

De Jets keken na de eerst periode tegen een 0-3 achterstand aan, maar poetsen deze weg met vier goals in het tweede deel.

De bezoekers kwamen aan het begin van de derde periode nog terug tot 4-4, maar met drie late goals haalden de Jets alsnog de zege binnen.

Jurickson Profar
In de MLB kende Oranje-international Jurickson Profar zijn beste dag van het seizoen voor Texas Rangers. De op Curaçao geboren korte stop sloeg tijdens de 6-8 zege op Cleveland Indians drie punten binnen dankzij twee tweehonkslagen.

De Rangers liepen dinsdagnacht snel uit naar een 0-6 voorsprong, maar zagen de Indians knap gelijk komen na een grandslam-homerun van Michael Brantley in de negende inning.

De bezoekers gingen echter alsnog in extra innings met de zege aan de haal, nadat Isiah Kiner-Falefa en Joey Gallo homeruns hadden geslagen in het twaalfde bedrijf.

Stephen Curry
Het grootste nieuws uit de NBA was de rentree van Stephen Curry bij Golden State Warriors. De superster had sinds eind maart buitenspel gestaan met een knieblessure.

Curry was in Game 2 van de play-offs tegen New Orleans Pelicans meteen goed voor 28 punten. De regerend kampioen won mede door zijn score met 121-116 en kwam op 2-0 in de serie.

Cleveland Cavaliers begon de tweestrijd met Toronto Raptors met een 112-113 overwinning in Canada. LeBron James verliet de hal met opnieuw een triple-double achter zijn naam: 26 punten, 13 assists en 11 rebounds. (FOX Sports)