Vince Gino Dekker
Vince Gino Dekker - © Pro Shots

Vince Gino Dekker verruilt Ajax voor AZ

8 mei 2018
Vince Gino Dekker vervolgt zijn loopbaan bij AZ. De aanvaller komt transfervrij over van Ajax en tekent voor twee seizoenen in Alkmaar, met een optie voor nog een jaar.

De zoon van Bennie Dekker, oud-AZ'er en oprichter van het kinderkledingmerk Vingino, zal aansluiten bij Jong AZ, dat net als Jong Ajax in de Jupiler League acteert.

"Ik ben een klassieke linksbuiten", omschrijft Dekker zichzelf op de clubsite van de Alkmaarders.

"Ik zoek graag mijn mannetje op en vind het ook fijn om in de diepte te worden gestuurd. Mijn handelsmerk is de voorzet met links, daarnaast heb ik ook een aardige trap met rechts. Dat zijn de kwaliteiten die de fans van me kunnen verwachten."

De 21-jarige linkspoot kwam dit seizoen niet verder dan vier invalbeurten voor Jong Ajax. Vorig seizoen maakte hij een hattrick tegen FC Oss (7-0), in een van zijn elf Jupiler League-optredens.

​Huiberts
"We zijn blij dat we opnieuw een talentvolle speler aan ons hebben kunnen binden", aldus Directeur Voetbalzaken Max Huiberts van AZ.

“Gino kan als voetballer goed bij AZ passen. Een echte ouderwetse linksbuiten. Wij geven hem nu de kans om zich bij Jong AZ verder te ontwikkelen en vervolgens de stap naar het eerste te maken.”

De geboren Harderwijker maakte geen minuten in de hoofdmacht van de Amsterdammers. (FOX Sports)