N.E.C. gaat de play-offs om promotie/degradatie in zonder doelman Joris Delle. De Fransman was vrijwel het hele seizoen de vaste nummer één van de ploeg uit Nijmegen, maar trainer Pepijn Lijnders heeft Delle deze week laten weten dat Marco van Duin in de play-offs onder de lat staat.

De 28-jarige Fransman gaf hierop volgens N.E.C. te kennen dat hij zich 'niet meer volledig kan opladen'.

Delle heeft daarom het trainingskamp van N.E.C. in Mierlo verlaten. Dat geldt ook voor Suently Alberto, die niet voldoet aan de fysieke eisen. De 21-jarige verdediger, vorig jaar overgekomen van PSV, kwam pas één keer in actie voor N.E.C.

"Het is jammer dat het zo loopt, maar wij moeten de play-offs in met spelers die tot op het bot gemotiveerd zijn om deze tot een goed einde te brengen'', zegt technisch directeur Remco Oversier.

"Daar hebben we 100 procent focus voor nodig bij het hele team. Joris en Suently zullen dan ook de rest van dit seizoen geen deel meer uitmaken van de eerste selectie.''

Mohamed Rayhi en Jari Schuurman ontbreken vanwege blessures in Mierlo. Sven Braken en Steeven Langil, beiden herstellende van blessures, zijn wel mee op trainingskamp. Naar verwachting kunnen ze volgende week aantreden in het tweeluik met FC Emmen. (FOX Sports/ANP)