Samenvatting Racing Club - Universidad de Chile

Racing Club door na verhit duel met Universidad de Chile

4 mei 2018
Het Argentijnse Racing Club heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de Copa Libertadores na een zwaarbevochten 1-0 zege op Universidad de Chile.

Alejandro Donatti tekende in de slotfase voor de enige treffer van het verhitte duel, dat acht gele én een rode kaart zag.

Hoewel Racing Club een aantal goede mogelijkheden om te scoren kreeg, was de grootste kans van de wedstrijd vlak voor rust voor Universidad de Chile. Nicolas Guerra treuzelde echter oog-in-oog met keeper Juan Musso te lang.

Geduld
Het thuispubliek in het Estadio Presidente Perón in Avellaneda moest geduld hebben tot tien minuten voor tijd. Verdediger Donatti haalde van buiten het strafschopgebied hard en secuur uit, waarna de bal via de binnenkant van de paal binnensloeg.

Aangever Ricardo Centurion vierde de treffer met het provoceren van Lorenzo Reyes, die een tik uitdeelde en rood voorgeschoteld kreeg.

Met nog een wedstrijd te gaan is Racing Club met elf punten zeker van de volgende ronde. Cruzeiro volgt met acht punten, Universidad de Chile staat met vijf punten op plaats drie, terwijl hekkensluiter Vasco da Gama slechts twee punten heeft gesprokkeld. (FOX Sports)