Gerrard: "Ik wist meteen dat Rangers de plek voor mij is"

Steven Gerrard nieuwe trainer Rangers

4 mei 2018
Steven Gerrard is de nieuwe trainer van Rangers FC. De oud-middenvelder van de Engelse nationale ploeg en Liverpool-icoon tekent voor vier jaar bij de Schotse club.

De 37-jarige Gerrard moet Rangers weer beter laten concurreren met Celtic, de aartsrivaal die vorige week voor de zevende keer op rij de landstitel veroverde. Celtic stelde het kampioenschap veilig met een ruime zege op rivaal Rangers (5-0).

Graeme Murty werd na die pijnlijke nederlaag ontslagen als trainer van Rangers. Hij was de tweede coach van de club in dit seizoen. De leiding van Rangers nam in oktober al afscheid van Pedro Caixinha.

Rangers veroverde 54 keer de Schotse titel maar raakte in financiële problemen en werd zes jaar geleden drie divisies teruggezet. De club is inmiddels terug op het hoogste niveau en staat derde in de hoogste Schotse voetbalklasse.

Gerrard ging na zijn loopbaan als voetballer aan de slag als jeugdtrainer bij Liverpool. "Het is voor mij een eer om trainer van Rangers te worden", reageerde Gerrard op zijn benoeming.

"Ik heb heel veel respect voor deze voetbalclub. Ik kan niet wachten totdat we weer verder kunnen bouwen op de vele successen die deze club al heeft gehad." (ANP)

AZ sluit af zonder Vlaar

4 mei 2018
AZ sluit af zonder Vlaar
AZ sluit het seizoen af zonder aanvoerder Ron Vlaar. De verdediger voelt zich niet fit en ontbreekt daarom zondag in de laatste competitiewedstrijd...

Gerelateerd