Om maar weer eens te onderstrepen hoe raar het balletje kan rollen in de Jupiler League: in de play-off tussen SC Cambuur en FC Dordrecht maakten de Schapenkoppen een 1-4 nederlaag (!) uit de eerste wedstrijd ongedaan. Na een verlenging en penaltyreeks klaarde de ploeg van trainer Gérard de Nooijer vervolgens het karwei.

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de Leeuwarders. Issa Kallon had Cambuur naar een 1-0 voorsprong geschoten en de thuisploeg ging ook met die voorsprong rusten.

Maar toen braken 45 minuten aan die Leeuwarden en Dordrecht nooit meer zullen vergeten. Jeremy Cijntje, Jafar Arias en twee keer Denis Mahmudov zetten de wedstrijd op z'n kop: 1-4.

Strafschoppen
Er moet wel bij gezegd worden dat Dordrecht absoluut geen penalty had mogen benutten. De overtreding op Antonio Stankov werd buiten de zestienmeter gemaakt en dus had de bal nooit op de stip gemogen voor de 1-3.

Het duel draaide uit op een verlenging in het Cambuur Stadion, waar de mensen vol ongeloof en schrik verstijfd leken.

Die toeschouwers veerden nog een paar keer op, omdat Cambuur in de extra tijd een strafschop verdiende, maar niet kreeg.

Xander Houtkoop werd op de hak gelopen, maar arbiter Kevin Blom zag er niets in en gaf de aanvaller zelfs geel. Ook werden vele kansen niet benut.

Bergsen
Menno Bergsen verdient ook een speciale vermelding. De 18-jarige keeper van Dordrecht moest zijn debuut maken, omdat eerste keuze Bryan Janssen in de warming-up afhaakte.

De 34-jarige personal trainer Ben Kinds nam plaats op de bank als reservedoelman.

Bergsen verrichtte enkele ongelooflijke reddingen en hield zich knap staande. Alleen in de strafschoppenreeks hoefde hij niet op te treden.

Cambuur-middenvelder Daniel Crowley miste namelijk als enige - door niet tussen de palen te mikken - terwijl Dordrecht de strafschoppen vol overtuiging en zeer knap benutte.

De volgende tegenstander van Dordt is Sparta, dat deze wedstrijd vast nog een paar keer zal bekijken. Al is het alleen maar omdat het een onvergetelijke pot was. (FOX Sports)

Gerelateerd