Brad Jones
Brad Jones - © Pro Shots

Brad Jones in Australische voorselectie WK

7 mei 2018
Bondscoach Bert van Marwijk heeft doelman Brad Jones van Feyenoord opgenomen in de Australische voorselectie voor het WK in Rusland.

De 36-jarige Jones moet met Mathew Ryan (Brighton & Hove Albion), Danny Vukovic (Racing Genk) en Mitchell Langerak (Nagoya Grampus) concurreren om drie plekken in de WK-selectie.

 

Talent Ajdin Hrustic van FC Groningen, die vorig jaar debuteerde in de nationale ploeg, ontbreekt net als NAC-keeper Mark Birighitti in de groep van 32 man. Veteraan Tim Cahill maakt wel kans om voor de vierde keer naar het WK te gaan. Van Marwijk heeft de 38-jarige aanvaller van Millwall opgenomen in de voorselectie, hoewel Cahill in Engeland slechts sporadisch in actie komt.

"Tim is een speciaal geval. Hij is een van de beste Australische voetballers ooit, maar hij speelt amper'', zei de Nederlandse bondscoach. "Aan de andere kant: hij wordt ook niet nerveus als we voor 90.000 mensen spelen en kan het verschil maken. Het wordt geen makkelijke beslissing, maar daarvoor zit ik hier.''

Van Marwijk debuteerde eind maart met een zware nederlaag tegen Noorwegen (4-1). Australië hield Colombia enkele dagen later op 0-0. Van Marwijk heeft de 26 spelers die toen tot zijn selectie behoorden nu ook weer genomineerd, aangevuld met zes anderen. Twee daarvan zitten voor het eerst bij de groep: aanvaller Daniel Arzani en rechtsback Fran Karacic, een geboren Kroaat wiens vader uit Australië komt.

De 65-jarige trainer uit Deventer gaat binnenkort met zijn selectie op trainingskamp naar Turkije. Pas daar kan Van Marwijk echt gaan bouwen aan een ploeg die op het WK de strijd moet aangaan met Frankrijk, Denemarken en Peru. Doel van de 'Socceroos' is een plek in de knock-outfase. (ANP)

 

Gerelateerd