Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights - © ANP

USA Update - Vegas Golden Knights door naar halve finale

7 mei 2018
Vegas Golden Knights heeft zich geplaatst voor de halve finale om de Stanley Cup. De ploeg won ook de zesde wedstrijd tegen San Jose Sharks in de NHL play-offs.

Het werd 3-0 tijdens de beslissende wedstrijd in San Jose. Jonathan Marchessault, Nate Schmidt en Cody Eakin zorgden voor de punten terwijl Marc-Andre Fleury 28 reddingen verrichte en zijn doel schoon hield.

Vegas neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van de Winnipeg Jets en de Nashville Predators. The Jets staan met 3-2 voor in de best-of-sevenserie. De zesde wedstrijd wordt maandag gespeeld. 

Rockets en Warrios hebben nog één zege nodig
Houston Rockets en Golden State Warriors hebben nog één zege nodig om de finale van de Western Conference te halen in de NBA. Beide ploegen namen in hun best-of-sevenserie een voorsprong van 3-1. De Rockets wonnen het vierde duel met Utah Jazz met 100-87, de Warriors versloegen New Orleans Pelicans met 118-92.

De basketballers uit Houston hadden de tweede wedstrijd uit de serie voor eigen publiek verloren, maar boekten zondagavond hun tweede zege op rij in Salt Lake City, de thuishaven van Utah Jazz. Chris Paul tekende voor 27 punten en twaalf rebounds, James Harden droeg 24 punten bij. De Rockets, de beste ploeg uit de reguliere competitie, kunnen het dinsdag in Houston afmaken.

Titelverdediger Golden State Warriors had vrijdag in New Orleans verloren, maar pakte daar twee dagen later wel de winst. Kevin Durant (38 punten) en Stephen Curry (23) zetten hun club op de drempel van de finale in het westen. (FOX Sports/ANP)