Ali Riza Aygün
Ali Riza Aygün - © FOXSports.NL

Ali Riza: de weg naar de eTribune

8 mei 2018
PSV'er Ali Riza Aygün en Ajacied Dani Hagebeuk gaan vrijdag in de eTribune uitvechten wie er kampioen wordt van dit eDivisie-seizoen. Hoe bereikte Ali Riza de apotheose van de virtuele voetbalcompetitie?

De prestaties in de eerste en de tweede seizoenshelft vormen een wereld van verschil voor de Eindhovenaar. Op de PlayStation verzamelde hij liefst acht punten meer dan op de Xbox, waar hij als vierde eindigde.

Ali Riza dankt zijn finaleplek dan ook aan zijn ijzersterke PlayStation-seizoen. Daarin won de PSV'er veertien van zijn zeventien wedstrijden en werd hij met drie punten voorsprong op achtervolger Roda JC kampioen.

​Hoogtepunt
Het hoogtepunt uit Ali's eerste seizoenshelft was ongetwijfeld de riante zege op concurrent Roda, waar heethoofd Tom Heijnen achter de knoppen zit.

Ondanks het feit dat de twee in een hete titelstrijd verwikkeld waren, rekende Ali Riza zeer simpel af met de Limburger: het werd liefst 8-2. De oorwassing leverde vooral voor de kijkers van de eDivisie leuke beelden op.

Mede dankzij deze overwinning had Ali Riza het PlayStation-kampioenschap uiteindelijk in eigen hand. Het pleit werd beslecht in de ontmoeting met VVV-Venlo, die met 5-1 werd gewonnen door PSV. 

Zo pakte Ali Riza de titel op de PlayStation, maar is het echte doel, landskampioen worden, nog niet bereikt. Die kans doet zich pas vrijdag voor, als de twee beste eSporters van Nederland tijdens de eTribune de kampioensstrijd gaan beslissen.

Ali Riza en Dani strijden vrijdag om de schaal | FOXSports.NL

​De eTribune is vrijdag vanaf 19.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 1 en ons YouTube-kanaal.

Dani: de weg naar de eTribune

8 mei 2018
Dani: de weg naar de eTribune
Dani Hagebeuk schreef vorige week de titel van het Xbox-seizoen van de eDivisie op zijn naam. Zodoende mag de Ajacied het vrijdag in de eTribune...

Gerelateerd