LeBron James
LeBron James - © ANP

USA Update - LeBron James nachtmerrie voor Raptors

8 mei 2018
LeBron James heeft Cleveland Cavaliers naar de finale van de Eastern Conference geleid. Onder aanvoering van 'The King' was Cleveland in de play-offs veel te sterk voor Toronto Raptors (128-93) en besliste daarmee de best-of-sevenserie: 4-0.

De Raptors waren de beste ploeg in het oosten tijdens de reguliere competitie, terwijl de Cavaliers als vierde eindigden. In de play-offs heeft James zijn topvorm echter gevonden.

Hij besliste zo'n beetje in zijn eentje de serie tegen Indiana Pacers in de eerste ronde (4-3) en blonk ook tegen de Raptors in iedere wedstrijd uit. 'King James' liet maandagavond 29 punten en elf assists aantekenen.

"We hebben een geweldige serie neergezet", zei de 33-jarige Amerikaan. "We wisten dat dit een enorme uitdaging zou worden, gezien de dominantie van de Raptors in de competitie. Maar we hebben een goed plan gemaakt en dat perfect uitgevoerd."

James bezorgde Cleveland in 2016 de titel in de NBA. In 2015 en vorig jaar moesten de 'Cavs' in de grote finale buigen voor Golden State Warriors.

'Niet te stuiten'
"LeBron was niet te stuiten, hij bezorgde ons nachtmerries", zei coach Dwane Casey van de Raptors. "We hebben het hier ook wel over iemand die de boeken in gaat als één van de beste basketballers ooit."

Celtics of 76ers?
De Cavaliers moeten nog even afwachten welke ploeg ze treffen in de oostelijke finale. Boston Celtics had de serie tegen Philadelphia 76ers al kunnen beslissen, maar verloor het vierde duel met 103-92. Daardoor kwam de stand op 3-1, nog steeds in het voordeel van de Celtics die donderdag in Boston een nieuwe kans krijgen om de beslissing te forceren. 

Stanley Cup
Voor het eerst sinds 1998 heeft Washington Capitals de finale bereikt van de Eastern Conference. Dankzij een 2-1 zege op Pittsburgh Penguins werd de onderlinge serie beslist: 4-2.

In de finale van de Eastern Conference treffen de Capitals Tampa Bay Lightning, dat zich in vijf wedstrijden ontdeed van Boston Bruins. 

In de Western Conference heeft Vegas Golden Knights zich al geplaatst voor de finale. Wie de tegenstander wordt, is nog spannend. 

Winnipeg Jets leek op weg naar een finaleplaats, maar Nashville Predators greep in de zesde wedstrijd de laatste strohalm. De zevende en beslissende wedstrijd wordt donderdag gespeeld.

MLB
Bijna drie weken nadat hij werd getroffen door een hersenbloeding, heeft pitcher Danny Farquhar van Chicago White Sox het ziekenhuis verlaten. Artsen voorspellen dat de 31-jarige honkballer kan terugkeren in de Major League, al zal hij dit seizoen niet meer in actie komen.

Farquhar zakte op 20 april in elkaar tijdens de wedstrijd tegen Houston Astros. In het ziekenhuis bleek dat een slagader in zijn hersenen was gescheurd. De Amerikaan werd meerdere keren geopereerd en lag ruim een week op de intensive care. Zijn shirt met nummer 43 hing bij iedere wedstrijd van de White Sox in de dug-out.

Farquhar treedt doorgaans op als 'reliever' bij de MLB-ploeg uit Chicago. Dat betekent dat hij de heuvel op gaat als de startende werper in de problemen komt. De Amerikaan kwam eerder uit voor Toronto Blue Jays, Seattle Mariners en Tampa Bay Rays. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd