Het ontslag van Henk Fraser bij Vitesse was voor een groot deel te wijten aan 'vertroebelde verhoudingen binnen de staf'. Fysiektrainer Jurgen Seegers had daar een belangrijke rol in, schrijft De Gelderlander.

Er zouden meerdere incidenten hebben plaatsgevonden rondom de 41-jarige Seegers, waardoor hij vorige maand in het spoor van Fraser per direct op straat werd gezet door Vitesse.

'Zijn houding, zijn bazigheid en zijn werkwijze zouden de afgelopen maanden invloed hebben gehad op de resultaten én daardoor de positie van Fraser', zo schrijft de krant. 

Seegers stelt desgevraagd zich 'absoluut niet te herkennen in de kritiek'. "Ik heb de sfeer niet verziekt", vertelt hij in een reactie aan De Gelderlander. "Ik moest de kwaliteitsnorm bij Vitesse, op fysiek gebied, omhoog halen. Dat heb ik gedaan. Ik heb altijd hard gewerkt." 

Europees voetbal
Na het vertrek van Fraser pakte Vitesse zeven punten uit vier wedstrijden, waardoor men zich uiteindelijk wist te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Daarin wacht nu komende week een tweeluik tegen ADO Den Haag.

Fraser gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij Sparta Rotterdam, dat zich komende weken via de nacompetitie moet verzekeren van handhaving in de Eredivisie. (FOX Sports)