Dinsdagavond staat het kleine Les Herbiers in de finale van de Franse beker tegen landskampioen Paris Saint-Germain.

Voor wie de club niet kent: Les Herbiers, of voluit Vendée Les Herbiers Football, staat momenteel dertiende in de Championnat National, het derde niveau van Frankrijk. In de Coupe de France zorgde de ploeg voor een daverende stunt door de finale te bereiken. 

Stephane Masala, trainer van Les Herbiers, gelooft dat zijn ploeg de bekerdroom in de finale tegen Paris Saint-Germain kan voltooien. "We hebben ons vijftien dagen kunnen voorbereiden, waarbij het mentale aspect heel belangrijk was. We moeten ons vasthouden aan onze strijdwijze en boven onszelf uitstijgen", zei Masala maandag op de persconferentie.

Les Herbiers had in de voorgaande rondes het geluk dat het niet één keer een ploeg uit de Ligue 1 tegenkwam. In de halve finale was het te sterk voor competitiegenoot Chambly. 

Van de term 'reuzendoder' is in het geval van Les Herbiers dus geen sprake. "We moeten ervoor zorgen dat we het zo lang mogelijk volhouden. Als we erin slagen om Paris Saint-Germain problemen te bezorgen, dan kunnen we winnen."

Stade de France
Het spelen van de finale in het Stade de France is al een droom op zich. Masala: "Het is wel érg groot, net als de kleedkamers. Ik vraag me af waar ik precies moet gaan staan zodat iedereen me kan horen."

Het stadion in Parijs biedt plaats aan ruim 80.000 toeschouwers. In het eigen Stade Massabielle is slechts plek voor 5000 man. 

Treble
PSG won de Franse landstitel en de Coupe de la Ligue al. "De 'treble' zou een mooie afsluiting zijn", aldus trainer Unai Emery, die na dit seizoen vertrekt uit Parijs. "Er is goed getraind, de concentratie is optimaal. Het moet lukken." (FOX Sports)

‚ÄčLes Herbiers - Paris Saint-Germain, dinsdag 8 mei om 21.05 uur LIVE op FOX Sports 2