Lisandro Semedo
Lisandro Semedo - © Pro Shots

Semedo verkozen tot beste speler van de Jupiler League

8 mei 2018
Fortuna Sittard-vleugelaanvaller Lisandro Semedo is verkozen tot beste speler van de Jupiler League in het seizoen 2017-2018. De 22-jarige Kaapverdische-Portugees kreeg meer stemmen dan Arnaut Groeneveld (N.E.C.) en Mark Diemers (De Graafschap).

Semedo was met vijftien doelpunten en vijftien assists een belangrijke schakel bij de Limburgse eerstedivisionist, die op de slotdag van de competitie promotie naar de Eredivisie wist af te dwingen. 

Ook Tarik Tissoudali (De Graafschap) en Sam Hendriks (Go Ahead Eagles) waren genomineerd voor de individuele prijs, maar zowel de fans als de aanvoerders en trainers van alle teams uit de competitie gaven de voorkeur aan de Portugees.  

Talent van het Jaar
In Sittard waren er nog meer spelers die in de prijzen vielen. Teamgenoot Perr Schuurs werd door de aanvoerders en coaches van de Jupiler League verkozen tot 'Talent van het Jaar'. De 18-jarige aanvoerder van de toekomstig eredivisionist scoorde als verdediger dit seizoen acht keer en gaf ook viermaal een assist. 

Coach van het Jaar
De 'Coach van het Jaar' komt dit seizoen niet uit Limburg, maar uit Velsen-Zuid. De 54-jarige Mike Snoei krijgt die eretitel op zijn naam voor de verdiensten van zijn ploeg Telstar. Met de club uit Noord-Holland werd hij dit seizoen zesde in de competitie en wist hij een plekje in de play-offs om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. 

Op zaterdag 12 mei ontvangen de prijswinnaars hun Gouden Stier. Ook FC Eindhoven-spits Mart Lieder zal daar aanwezig zijn om zijn topscorerstitel op te eisen. (FOX Sports)