Samenvatting Les Herbiers - Paris Saint-Germain

PSG wint Coupe de France ten koste van Les Herbiers

8 mei 2018
Paris Saint-Germain blijft in eigen land in prijzen grossieren. De kampioen was in de bekerfinale lief voor derdeklasser Les Herbiers en benutte slechts twee van de vele kansen: 2-0.

Giovani Lo Celso en Edinson Cavani maakten het verschil in een uitverkocht Stade France. Eerder dit seizoen won PSG ook de Coupe de la Ligue en de Franse supercup. Ook dit seizoen was de grootmacht uit Parijs weer ongenaakbaar met alle vier de nationale prijzen.

In de Champions League wilde het echter opnieuw niet lukken met een verloren achtste finale tegen Real Madrid. Daarom moet trainer Unai Emery wijken voor een nog te benoemen coach.

Voor de semiprofs en amateurs van Les Herbiers voelde het bereiken van de finale al als een hoofdprijs. Ze hadden steeds geluk met de loting en troffen op weg naar de finale geen enkele ploeg uit Ligue 1.

Tegen PSG maakten ze echter wel kennis met echte sterren. De kampioen besloot geen spelers te sparen en trad alleen aan zonder de geblesseerde Neymar en Marco Verrratti. (ANP)