James Paxton
James Paxton - © ANP

USA Update - Yankees naast Red Sox na rechtstreeks duel, Canadese no-hitter en Warriors door

9 mei 2018
New York Yankees heeft zich naast Boston Red Sox genesteld aan kop van de American League East.

De ploeg van Didi Gregorius was in een rechtsreeks duel met 3-2 te sterk voor aartsrivaal Boston en Xander Bogaerts.

Met het resultaat hebben beide teams nu 25 overwinningen en tien nederlagen achter de naam. Voor de Yankees, die drie weken geleden nog een achterstand van 7.5 wedstrijden hadden, was het de zestiende zege in zeventien duels.

Oranje-internationals Gregorius en Bogaerts hadden met de knuppel weinig invloed op het eindresultaat. Geen van beide spelers registreerde een hit of een run. Giancarlo Stanton was de grote man voor de thuisploeg met twee homeruns.

No-hitter Canadees Paxton
Bij de wedstrijd tussen Toronto Blue Jays en Seattle Mariners had James Paxton de wedstrijd van zijn leven. De Canadese pitcher van de Mariners -met tatoeage van een maple leaf, het nationale symbool van Canada - tekende op bezoek bij zijn landgenoten voor een no-hitter: 0-5.

Paxton werd zodoende eerste Canadees met een no-hitter in zijn thuisland en de tweede in totaal, na Dick Fowler in 1945.

Het was de derde no-hitter van het seizoen en opmerkelijk genoeg vonden ze alle drie plaats in een ander land. Sean Manaea presteerde het namens Oakland A’s in Amerika, waarna vier LA Dodgers combineerden voor een wedstrijd zonder slagen tegen San Diego Padres in Mexico.

Warriors en Rockets naar finale Conference
Golden State Warriors en Houston Rockets zijn door in de play-offs van de NBA. Beide ploegen treffen elkaar in de finale van de Western Conference. Hun eerste duel is maandag in Houston.

De Warriors verdedigen tot nog toe met succes de titel die ze vorig seizoen binnenhaalden. De regerend kampioen won het vijfde duel met New Orleans Pelicans met 113-104 en bracht daarmee de eindstand in de best-of-sevenserie op 4-1.

Stephen Curry was de grote aanjager van de Warriors en bovendien topschutter met 28 punten. Kevin Durant noteerde er 24 en Klay Thompson kwam tot 23 punten. Bij de Pelicans was Anthony Davis de uitblinker met 34 punten en 19 rebounds.

Houston Rockets, de sterkste ploeg in het reguliere seizoen, rekende af met Utah Jazz door het vijfde duel te winnen met 112-102. Ook hier was de eindstand 4-1 in het voordeel van de Rockets. Chris Paul was de grote man bij de Rockets met 41 punten.