Yankees aan kop na historische reeks
Yankees aan kop na historische reeks - © ANP

USA Update - Yankees aan kop na historische reeks, Celtics naar finale Eastern Conference

10 mei 2018
New York Yankees heeft na een historische reeks de leiding in de American League East overgenomen van aartsrivaal Boston Red Sox.

De Yankees met Didi Gregorius waren voor de tweede avond op rij te sterk voor de ploeg van Xander Bogaerts: 9-6.

Met het resultaat komt het beste team uit de MLB op 26 overwinningen tegenover tien nederlagen. De Red Sox volgen met 25-11.

Succesvolle serie Yankees
De Yankees hebben in de laatste negentien dagen een achterstand van maar liefst 8,5 wedstrijden weggewerkt. Met zeventien zeges in achttien duels hebben ze bovendien hun beste reeks sinds 1953 neergezet.

De serie van elf overwinningen op rij in Yankee Stadium is de meest succesvolle reeks in New York sinds 1985, toen de ploeg twaalf achtereenvolgende zeges boekte.

Gregorius kon weinig bijdragen aan de score van de Yankees, die dankzij vier runs van Brett Gardner en Aaron Judge in de achtste inning de punten pakten. Collega-international Bogaerts had drie hits en kwam twee keer over de thuisplaat.

Boston Celtics door
Boston Celtics heeft zich in de play-offs van de NBA geplaatst voor de finale van de Eastern Conference.

De ploeg kwam in de best-of-seven tegen Philadelphia 76ers op 4-1 na een 114-112 zege in de vijfde wedstrijd. Jayson Tatum tekende voor 25 punten, Jaylen Brown was goed voor 24 punten.

De Celtics treffen in de volgende ronde Cleveland Cavaliers, die vorig jaar te sterk bleek in de Eastern finals. (FOX Sports)