eTribune: Wie wordt er kampioen?

Hoe wordt de finale van de eDivisie gespeeld?

11 mei 2018
Vanavond wordt het eDivisie-seizoen beslist in de eTribune. Tijdens de uitzending wordt in een tweeluik bepaald of Dani (Ajax) of Ali Riza (PSV) kampioen wordt. Hoe wordt de kampioensstrijd precies gespeeld en wat zijn de spelregels?

Er worden in principe twee wedstrijden gespeeld. Eén op de Xbox en één op de PlayStation. Mocht na deze twee wedstrijden de stand exact gelijk zijn, volgt er een beslissingswedstrijd.

Een overzicht van de spelregels:

  • Toss vooraf: Wordt er op de PlayStation of op de Xbox gestart?
  • Wedstrijd duurt twee keer zes minuten.
  • Uitdoelpunten (Dani = thuis op Xbox, Ali = thuis op PlayStation) tellen net als in Europees voetbal dubbel bij een gelijke stand over twee wedstrijden.
  • Indien er twee identieke uitslagen zijn, wordt er een beslissende wedstrijd gespeeld op de console waar het eerste op is gespeeld. Die beslissende wedstrijd is twee keer vier minuten. Er wordt doorgespeeld totdat er een winnaar is, dus inclusief mogelijke verlenging en strafschoppen.
  • Indien de servers eruit liggen wordt er gespeeld met de “Aftrap” modus: Ajax – PSV volgens de 85-rating.
  • Mochten de servers het tijdens een wedstrijd begeven, dan wordt de stand en de minuut genoteerd en wordt er een nieuwe wedstrijd gestart. De eventuele gemaakte doelpunten worden opnieuw gemaakt om tot dezelfde stand te komen, waarna vervolgens weer de wedstrijd opgepakt wordt vanaf de minuut waar deze uitviel. (FOX Sports)

De eTribune is vanaf 19.00 uur zowel op het YouTube-kanaal van FOX Sports als op FOX Sports 1 te zien.