WTA Madrid: Bertens vs. Sharapova

Ontketende Bertens bindt ook Sharapova aan de zegekar

10 mei 2018
Kiki Bertens is niet te stoppen in Madrid. De Nederlandse, die in de vorige ronde van Caroline Wozniacki won, klopte donderdag meervoudig Grand Slam-winnares Maria Sharapova en plaatste zich voor de halve finales: 4-6, 6-2, 6-3.

Sharapova had het overwicht in de eerste set. De 31-jarige Russin liep uit naar 3-1, maar zag Bertens weer terugkomen. De voormalig nummer één van de wereld pakte de set echter alsnog met 6-4.

Sluiter
Dat was voor Bertens het moment om advies te vragen aan coach Raemon Sluiter.  

Dankzij de hulp van Sluiter herpakte Bertens zich in de tweede set. Ze brak de Russin meteen en liep uit naar 3-0. Ondanks dat ze zich een keer verstapte, hield de Nederlandse de voorsprong vast en won ze de set met 6-2.

In de derde set brak Bertens de Russin op 1-1 en liep met een tweede break zelfs uit naar 5-1. Hoewel Sharapova nog terugkwam tot 5-3, hield de Nederlandse nummer twintig van de wereld het hoofd koel en greep op haar tweede matchpoint de zege.

Niet te kloppen
Bertens lijkt op gravel onverslaanbaar. Ze won vorige maand al het toernooi van Charleston. En in de vorige ronde klopte ze dus de nummer twee van de wereld: Wozniacki. 

In de halve finale wacht de Française Caroline Garcia. Die wedstrijd is LIVE te zien op FOX Sports 4, waar Bertens niet voor 15.00 uur op de baan zal verschijnen. (FOX Sports)

 

Gerelateerd