De Wedstrijd van de Toekomst tussen Fortuna Sittard en de Suriprofs

Nieuwe spelregels en innovatieve technologie tijdens de Wedstrijd van de Toekomst

11 mei 2018
Altijd al willen weten hoe het voetbal er over een paar jaar uit kan zien? Mis dan niet de Wedstrijd van de Toekomst tussen promovendus Fortuna Sittard en de Suriprofs. Het bijzondere experiment met onder meer een refcam, microfoontjes en zuivere speeltijd zie je zaterdag LIVE op FOX Sports.

Met de Wedstrijd van de Toekomst wil de Jupiler League de innovatie van het voetbal een impuls geven. Er worden vijf spelregels getest én het duel zal aan de hand van de allernieuwste audio- en camera-technologieën in beeld worden gebracht.

Ref Cam en microfoons
De wedstrijd tussen Fortuna en de Suriprofs is een unieke kijkervaring. Zo heb je haarscherp in het oog wat de scheidsrechter ziet dankzij een Ref Cam. Je zit met deze speciale camera bovenop de actie en krijgt een buitengewoon inkijkje in de wedstrijd van de arbiter.

Daarnaast luister je mee met wat de hoofdrolspelers zeggen. Spelers, trainers en de scheidsrechter dragen namelijk microfoontjes tijdens de wedstrijd.

Nieuwe spelregels
Naast de nieuwste technologie staan zaterdag ook vijf spelregels centraal, die voor een vernieuwing in het voetbal kunnen gaan zorgen.

Er zal geëxperimenteerd worden met effectieve speeltijd (twee keer dertig minuten in plaats van twee keer 45 minuten), de self-pass, intrap in plaats van ingooi, doorlopend wisselen en bij een gelijke eindstand shoot-outs in plaats van penalty’s.

“Het Nederlands voetbal en de KNVB hebben altijd open gestaan voor innovaties”, verklaart Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB. “Als we het voetbal op lange termijn leuk willen houden voor onze kinderen, moeten we wel kijken naar vernieuwingen.”

Suriprofs
De tegenstander van Fortuna is niet geheel toevalligerwijs het elftal van de Suriprofs. De kampioen van de Jupiler League (Eerste Divisie) en het team met spelers van Surinaamse afkomst hebben in het verleden meerdere benefietwedstrijden tegen elkaar gespeeld. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Excelsior. (FOX Sports)

De Wedstrijd van de Toekomst tussen Fortuna Sittard en de Suriprofs zie je zaterdag vanaf 15.00 uur LIVE op FOX Sports 1