WTA Madrid: Garcia vs. Bertens

Superieure Bertens finalist na veegpartij tegen Garcia

11 mei 2018
Kiki Bertens heeft zich op sublieme wijze geplaatst voor de finale van het grote WTA-toernooi in Madrid.

De Nederlandse bekroonde een droomweek, met zeges op Caroline Wozniacki en Maria Sharapova, met een overwinning in de halve finale op Caroline Garcia: 6-2, 6-2.

Eigenlijk had de Française geen schijn van kans. Kiki Bertens kreeg geen breakpoint tegen en had Garcia continu onder druk staan. De Nederlandse had overal een antwoord op en een snelle overwinning was een logisch en meer dan terecht gevolg.

Ze klimt door deze zege naar vijftiende plaats op de WTA-ranking; zo hoog stond Bertens nog nooit.

Gravel
De 26-jarige Wateringse staat voor de zevende keer in haar loopbaan in een finale van een WTA-toernooi. Van zes vorige finales wist ze er vijf te winnen.

De gravelspecialiste heeft na een mindere start dit jaar het goede gevoel weer gevonden. Bertens won het toernooi van Charleston vorige maand.

Pliskova of Kvitova
In haar eerste partij op gravel in Stuttgart moest ze nog buigen voor Karolina Pliskova, maar in Madrid maakt ze deze week enorm veel indruk.

Ook in de halve finale tegen Garcia, die zelf ook het liefst op gravel speelt, was Bertens bij vlagen oppermachtig. Met harde klappen gunde ze haar Franse opponente slechts vier games.

Dat ze de lat hoog legt, werd ook duidelijk tijdens het tussengesprek met haar coach Raemon Sluiter.

Een topper uit een andere tak van sport reageerde trots.

In de finale moet Bertens tegen opnieuw Karolina Pliskova, of tegen de in bloedvorm verkerende Petra Kvitova. Die dames staan niet voor 20.00 uur op de baan in Madrid in de andere halve finale. (FOX Sports/ANP)

De finale van Madrid, mét Kiki Bertens, zie je zaterdag niet voor 18.30 uur LIVE op FOX Sports 4!

Gerelateerd