Bertens: "Ik ben gewoon goed bezig, op de juiste weg"

Marcella Mesker: "Ik denk dat Bertens de finale gaat winnen"

12 mei 2018
Kiki Bertens staat zaterdagavond voor een van de grootste wedstrijden uit haar carrière. De beste Nederlandse tennisster treft Petra Kvitova in de finale van het toptoernooi van Madrid. FOX Sports-commentator Marcella Mesker kijkt met vertrouwen uit naar de eindstrijd. “Ik denk dat ze gaat winnen.”

Vertrouwen
Mesker zag de voortekenen voor een succesvolle week al in de eerste wedstrijden in Spanje. “Ik heb het commentaar in haar partijen tegen Maria Sakkari en Anastasija Sevastova gedaan en toen zag je al dat ze echt heel goed en vol vertrouwen speelde.”

“Deze indruk bevestigde ze vervolgens met back-to-back overwinningen op Caroline Wozniacki en Maria Sharapova, twee voormalige nummers één van de wereld.”

“Ik vind dat ze nu nog beter speelt dan op het toernooi van Charleston, dat ze vorige maand won. Ze beweegt heel goed, het glijden op gravel gaat uitstekend en swing-technisch is het super.”

Contrast
De topprestaties van Bertens, die huidige nummer twintig van de wereld, staan in schril contrast tot vorig seizoen. Ondanks twee titels haalde ze het niveau van een jaar eerder niet, toen ze onder meer de halve finales op Roland Garros bereikte.

Mesker denkt dat de omslag twee maanden geleden al plaatsvond in Amerika. “In de grote toernooien van Indian Wells en Miami werd ze weliswaar uitgeschakeld door respectievelijk Serena en Venus Williams, maar ze speelde erg goed. Tegen Venus creëerde ze zelfs drie matchpoints.”

“Ik denk dat ze daar een gevoel kreeg van ‘ik kan mee met deze speelsters’. Ze heeft denk ik een jaar moeten wennen aan het succes van Roland Garros en haar nieuwe status. Nu viel het kwartje en was het geloof daar.”

“Dat bleek ook op weg naar haar eindzege in Charleston, waar ze in haar partij tegen Madison Keys matchpoints onbenut liet én wegpoetste. Uit die overwinning bleek dat ze nu mentaal sterk is.”

Petra Kvitova
Met een overwinning op tweevoudig winnares Kvitova, de mondiale nummer tien, zou Bertens haar fantastische week in Madrid bekronen. En de kansen zijn zeker daar, weet ook Mesker.

“Ik heb de partij van Kvitova tegen Karolina Pliskova in de vorige ronde gezien en dat was een verschrikkelijke wedstrijd. Veel winners, maar ook heel veel fouten. Ik denk echt dat Kiki een kans maakt. Sterker nog, ik denk dat ze gaat winnen.”

Roland Garros
Het zou haar status in de aanloop van Roland Garros alleen maar verder onderstrepen. Toch wil Mesker nog niet te ver op de zaken vooruitlopen. “Je hebt veel goede speelsters op gravel met onder meer Halep, Pliskova, Kvitova en misschien ook Garcia voor eigen publiek. Dus alles zou goed moeten vallen, ook het weer. Maar ik denk dat Bertens op dit moment top vijf van de wereld op gravel is.”

“Als je bovendien - zoals twee jaar geleden - de halve finales kunt halen, dan kun je ook de titel winnen. Ze is een dark horse. (FOX Sports)

De finale tussen Kiki Bertens en Petra Kvitova begint zaterdag niet voor 18.30 uur en is LIVE te zien FOX Sports 4

Gerelateerd