Samenvatting De Graafschap - Telstar

De Graafschap na spektakelstuk in finale Jupiler Play-Offs

13 mei 2018
De Graafschap mag na twee jaar hopen op een terugkeer naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk de Jong plaatste zich zondag ten koste van Telstar voor de finale van de Jupiler Play-Offs.

De Superboeren hadden in Velsen met 3-2 verloren, maar maakten dat op de eigen Vijverberg in een opnieuw doelpuntrijk duel goed: 4-2.

De thuisploeg leidde bij de rust met 2-0 door doelpunten van Lars Nieuwpoort en Youssef El Jebli. Na de pauze werd het 2-1 via Mohamed Hamdaoui, die uit een vrije trap vanaf 30 meter schitterend raak schoot.

Fabian Serrarens bracht de marge weer op twee, maar nadat de Amerikaan Andrija Novakovich de stand vanaf de strafschopstip op 3-2 had gebracht, leek een verlenging aanstaande. Tien minuten voor tijd zorgde Daryl van Mieghem voor de 4-2.

De Graafschap treft in de finale de winnaar van de tweekamp tussen Roda JC en Almere City FC. Het eerste duel tussen die clubs eindigde in Almere in 0-0. (FOX Sports/ANP)

Almere City - De Graafschap is donderdag 17 mei vanaf 20.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1. De return is op zondag 20 mei om 16.45 uur