Alex Ovechkin  (rechts)
Alex Ovechkin (rechts) - © ANP

USA Update - Weer uitzege Capitals, Yankees schrijven geschiedenis en achtste Nederlander in MLB

14 mei 2018
Washington Capitals lijkt hard op weg naar de Stanley Cup.

De ploeg uit de hoofdstad nam in de Eastern Conference final tegen Tampa Bay Lightning een 2-0 voorsprong na een 2-6 zege in Florida.

 

Na de uitoverwinning in het eerste duel van de best-of-seven was het voor de Capitals alweer de zevende zege in acht wedstrijden buitenshuis dit naseizoen. De volgende twee wedstrijden tegen Tampa Bay staan in Washington op de rol.

Evgeny Kuznetsov en Lars Eller waren belangrijk met een goal en twee assists, terwijl Alex Ovechkin en Tom Wilson allebei voor een treffer en één assist tekenden.

Devante Smith-Pelly en Brett Connolly maakten de overige goals.

Kwartet voor Yankees
In de MLB bereikte New York Yankees weer een nieuwe mijlpaal tijdens de 6-2 overwinning op Oakland Athetics. Dankzij een homerun van aangewezen slagman Giancarlo Stanton heeft de ploeg na veertig wedstrijden al vier spelers met tien maximale scores achter de naam.

De Yankees wisten dit nog nooit te presteren in de roemruchte clubgeschiedenis, zelfs niet na vijftig wedstrijden.

De Amsterdammer Didi Gregorius is een van de vier succesvolle slagmannen bij New York. Hij staat op precies tien homeruns, net als Stanton en Gary Sánchez. Aaron Judge heeft één dinger meer geslagen. 

Achtste Nederlander MLB 
Er was nog meer ‘Nederlands’ nieuws in de MLB. Met Spencer Kieboom heeft zich een achtste Nederlander gemeld op het hoogste niveau.

De in South Carolina geboren catcher werd door Washington Nationals opgehaald bij hun Triple A-team Syracuse Chiefs. Hij speelde begin oktober 2016 al één wedstrijd voor de Nationals in de Majors.

Kieboom werd teruggehaald als mogelijke vervanger voor de geblesseerde Matt Wieters. Het is nog onduidelijk hoe lang de eerste keus aan de kant staat. (FOX Sports)

Maandag op FOX Sports 6

20:00     MLB: Cubs vs Braves

02:00     NHL Playoffs: Golden Knights vs Jets Game 2