Jong Oranje-speler Bart Ramselaar heeft zich afgemeld voor de tweedaagse trainingsstage van het Nederlands elftal.

Voor de PSV-middenvelder komt de stage te vroeg, omdat hij onvoldoende is hersteld van een hersenschudding, die hij opliep in het laatste competitieduel van zijn club met FC Groningen. Of Ramselaar op tijd fit is voor de Zuid-Amerika-trip van Jong Oranje wordt later bekeken.

Met AZ-goalie Marco Bizot is de afspraak gemaakt dat hij zich woensdag nog niet hoeft te melden, waardoor de groep voor de tweedaagse trainingsstage op 16/17 mei uit de volgende veertien spelers bestaat:

Juninho Bacuna (FC Groningen)*, Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Justin Bijlow (Feyenoord)*, Kevin Diks (Feyenoord)*, Denzel Dumfries (sc Heerenveen)*, Luuk de Jong (PSV), Teun Koopmeiners (AZ)*, Thomas Ouwejan (AZ)*, Sergio Padt (FC Groningen), Guus Til (AZ), Tonny Vilhena (Feyenoord), Wout Weghorst (AZ) en Jeroen Zoet (PSV).

*Jong Oranje-spelers

​Definitieve selecties
Vrijdag 18 mei maakt bondscoach Ronald Koeman de samenstelling van de definitieve spelersgroep bekend. Hetzelfde geldt voor Jong Oranje-coach Art Langeler.

Oranje oefent donderdag 31 mei tegen Slowakije en maandag 4 juni tegen Italië. Het treffen met de Slowaken wordt in Štadión Antona Malatinského in Trnava gespeeld. De aftrap is om 20.45 uur lokale tijd.

Vier dagen later is het Allianz Stadium het decor van de interland tegen de Azzurri. De aftrap in Turijn is eveneens om 20.45 uur

Jong Oranje speelt vrijdag 25 mei een vriendschappelijke wedstrijd tegen Bolivia, om 22.00 uur Nederlandse tijd. Daarna reist de ploeg van Langeler naar Asunción voor het treffen met Paraguay. Deze ontmoeting vindt plaats op dinsdag 29 mei om 19.00 uur (woensdag 30 mei, 01.00 uur in Nederland). (FOX Sports)

Gerelateerd