Joachim Löw
Joachim Löw - © Pro Shots

Löw verlengt contract bij Duitsland

15 mei 2018
Joachim Löw heeft zijn contract als bondscoach van het Duitse voetbalelftal verlengd.

De 58-jarige Löw tekende bij tot 2022, het jaar waarin het WK in Qatar plaatsheeft. De Duitse voetbalbond maakte de verlenging bekend vlak voordat Löw zijn voorlopige selectie voor het WK in Rusland prijsgeeft.

Löw is al sinds 2006 de bondscoach. Hij loodste de 'Mannschaft' in 2014 naar de wereldtitel in Brazilië.

Zijn huidige contract liep af in 2020, maar verrassend genoeg besloot de DFB nu al de verbintenis met twee jaar te verlengen.

"Ik heb steeds gezegd dat Jogi Löw de beste trainer voor het nationale team is", lichtte bondsvoorzitter Reinhard Grindel het besluit toe. "Ik bespeur bij hem een niet te breken wil om met het het Duitse team de komende jaren in de wereldtop te blijven. Hij wil absoluut meer titels veroveren."

Löw zei dat hij een grote verantwoordelijkheid voelt het nationale team verder te ontwikkelen. Hij is ook blij dat hij dat met dezelfde staf kan doen. "Dat vind ik waanzinnig leuk."

Hij heeft de intentie om met de 'Mannschaft' door te gaan tot het WK van 2022 in Qatar. "Maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat er na het komende WK nog iets verandert."

Een van de vaste gezichten in de staf van Löw is teammanager Oliver Bierhoff. De DFB verlengde zijn contract zelfs tot en met 2024.

Löw haalde op alle grote toernooien minstens de halve finales. In 2017 won hij met Duitsland de Confederations Cup. Het EK van 2008 eindigde met zilver. Op de EK's van 2012 en 2016 was brons het eindresultaat, evenals de WK's van 2006 en 2010. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd