Wout Weghorst
Wout Weghorst - © Pro Shots

Top 25: Weghorst de meeste, Feyenoord de mooiste

21 mei 2018
FOX Sports verzamelt elke week de 25 mooiste doelpunten die de revue passeren op de verschillende kanalen. Nu het seizoen ten einde is, is het tijd om de balans op te maken.

Feyenoord
Feyenoord stond dit seizoen het vaakst in de lijst der lijsten. De Rotterdammers kwamen 35 keer voorbij, vijf keer vaker dan runner-up Ajax, die 30 keer de eer op haar naam kreeg.

De clubtopscorer van de Rotterdammers, Steven Berghuis, nam zes van de 35 doelpunten voor zijn rekening. Dit was waarschijnlijk zijn mooiste:

Jahanbakhsh
AZ'er Alireza Jahanbakhsh belandde evenals Berghuis zesmaal in de top 25. Die treffers waren onderdeel van zijn totaal van 21 competitietreffers, die hem uiteindelijk de topscorerstitel opleverde.

Twee wonderschone hattricks in zijn laatste drie competitieduels zorgden er niet alleen voor dat Jahanbakhsh omhoog schoot in de topscorersranglijst, maar leverden hem ook meerdere top 25-nominaties op. 

​Weghorst
​Alireza's collega Wout Weghorst eindigde weliswaar lager op de topscorerslijst, maar kwam wel het vaakst voor in de top 25. De AZ-spits schoot zichzelf liefst zeven keer de lijst in. 

Zijn mooiste treffer viel in Enschede, in de slotfase van het duel met FC Twente.

Telstar
Telstar is wat betreft top 25-vermeldingen de hoogst geklasseerde club die niet op het hoogste niveau uitkomt. De ploeg uit de Jupiler League kwam dertien keer voor in de top 25.

Daarin hadden Mohamed Hamdaoui en de inmiddels vertrokken Mohammed Osman het grootste aandeel. 'Mo en Mo' schoten zichzelf viermaal de lijst in. 

Hamdaoui ontpopte zich dit seizoen tot een ware vrije trappenspecialist. Met name zijn vrije trappen in de Jupiler Play-Offs tegen De Graafschap waren van ongekende schoonheid.

Ünüvar
​Naci Ünüvar werd de jongste doelpuntenmaker die dit seizoen in de top 25 voorbijkwam. Het pas 14-jarige jeugdexponent van Ajax maakte in de finale van de Future Cup tegen Juventus een zeer fraaie openingstreffer.

​Enige vrouw
​Cheyenne van den Goorbergh werd de enige vrouw die een plekje verdiende in een van de top 25-lijsten. 

De speelster van FC Twente bekroonde tijdens de Algarve Cup haar debuut in Oranje met een fraai doelpunt tegen de vrouwen van Denemarken. Mede dankzij de goal van Van den Goorbergh trok Nederland uiteindelijk aan het langste eind: 3-2.

(FOX Sports)