Bouwe Bekking
Bouwe Bekking - © ANP

Bekking wil met Team Brunel slag slaan

17 mei 2018
Schipper Bouwe Bekking heeft met Team Brunel de hoop op de eindzege in de Volvo Ocean Race zeker nog niet opgegeven.

Met nog drie etappes te gaan, neemt de Nederlandse zeilploeg de derde plek in het algemeen klassement in, elf punten achter leider Mapfre en acht punten achter runner-up Dongfeng.

Dubbele punten
In de negende etappe, die zondag van start gaat, wil Bekking zijn slag slaan. In de transatlantische oversteek van Newport in de Verenigde Staten naar Cardiff in Wales, over ruim 6000 kilometer, zijn dubbele punten te verdienen, plus nog een bonuspunt voor de winnaar.

"Het is een belangrijke etappe voor Team Brunel'', erkent Bekking. "We staan derde, het is een must om Mapfre en Dongfeng te kloppen. Als we nog willen winnen dan moet het nu gebeuren. Ik merk dat iedereen ons nu ook ziet als het team dat moet worden verslagen."

IJs
Bekking, bezig aan zijn achtste zeilrace om de wereld, weet wat hem te wachten staat op weg naar Cardiff. "Het wordt tactisch gezien een lastige etappe, zoals altijd. Of je kan kiezen voor een noordelijke oversteek, richting het ijs, of meer naar het zuiden waar de golfstroom staat. Daar heb je dus het voordeel van drie vier knopen stroming mee. Dat kan lekker uitpakken als je goede windomstandigheden hebt.''

Bekking: "Ik ben ooit, met Movistar, op de Transatlantic gezonken. Dat klopt. Maar dat moeten we nu vergeten. Ik kijk naar de positieve kanten van die oversteek. In de vorige editie wonnen we de overgang naar Lissabon. Ik heb er meer gewonnen, mijn navigator Andrew Cape ook. We worden bijgestaan door een gespecialiseerd weerbureau, dat al ruim 400 oversteken van de Atlantische Oceaan, waaronder een recordoversteek, heeft begeleid. Zij weten hoe het moet. Mentaal staan we er ook heel erg goed voor.'' (ANP)

Brunel wint havenrace in Newport

19 mei 2018
Brunel wint havenrace in Newport
De Nederlandse boot Brunel heeft zaterdag in de Volvo Ocean Race de havenrace in Newport gewonnen. De equipe van schipper Bouwe Bekking kwam...

Gerelateerd