Justin Kluivert
Justin Kluivert - © Pro Shots

'Kluivert gaat contract niet meer verlengen'

17 mei 2018
Justin Kluivert zal deze zomer zijn contract bij Ajax niet gaan verlengen, zo denkt de Volkskrant. De krant komt tot deze conclusie na een lang interview met de aanvaller van de Amsterdammers.

Onder meer een gebrek aan vertrouwen dragen volgens de Oranje-international bij aan zijn beslissing, die overigens nog wereldkundig moet worden gemaakt.

'Het gaat om geld'
"Er is me min of meer gezegd dat ik moest bijtekenen. Anders moest ik weg. Dan ga je nadenken. Ik heb kort met Marc Overmars gesproken. Ik voel me onder druk gezet", zo laat Kluivert (19) in De Volkskrant optekenen.

"Het belangrijkste voor Ajax is dat ik mijn contract verleng. Dan gaat het niet om het voetbal, maar om geld. Door alle speculaties is de emmer vol geraakt. En ik maak de keuze, niet mijn moeder of mijn vader. Mijn moeder staat achter elke keuze die ik maak."

"Mijn plan was om te blijven, maar er is veel gebeurd de laatste tijd. Het publiek denkt dat het alleen om geld gaat, terwijl iedereen weet dat ik het goed had."

Spurs
Van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola hoorde Kluivert aan het begin van dit seizoen dat hij samen met Davinson Sánchez aan Tottenham Hotspur zou zijn verkocht. Sánchez voor 45 miljoen, Kluivert voor 20 miljoen. 

Kluivert stond echter niet op een dergelijke transfer te wachten. "Ik hoorde dat op het laatste moment. Dat zegt niets over Ajax, maar wel over de mensen in de club."

"Ergens was het lachen. Je ziet hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Als je iets hoger komt, lijkt het een spel. Ze doen wat ze willen. Dat gevoel krijg ik nu weer: ze doen wat zij willen."

Overmars
Directeur spelersbeleid Overmars reageerde als volgt: "‘In de gesprekken met Spurs over Sánchez is zijdelings over Justin gesproken. Het voorstel van Spurs was dat hij dan nog twee jaar in Amsterdam zou spelen en dat hij daarna naar Spurs zou gaan. Daar zijn we verder niet op doorgegaan, omdat we toen zelf het contract met Justin wilden verlengen. Net zoals we dat nu ook nog willen.’" (FOX Sports)

 

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 PSV 5 13 8
2 Ajax 5 12 8
3 Vitesse 5 12 7
4 Feyenoord 5 11 7
5 FC Twente 5 11 7
6 sc Heerenveen 5 10 1
7 FC Groningen 5 7 -2
8 FC Utrecht 4 6 2
9 VVV-Venlo 5 5 0
10 PEC Zwolle 5 5 -1
11 AZ 4 4 0
12 Willem II 5 4 -4
13 RKC Waalwijk 5 4 -5
14 Heracles Almelo 5 4 -6
15 FC Emmen 5 3 -3
16 ADO Den Haag 5 3 -6
17 Fortuna Sittard 5 2 -6
18 Sparta Rotterdam 5 2 -7