Zaterdag en zondag staan de allesbeslissende finales van de play-offs op het programma. Wie promoveren er naar de Eredivisie en wie grijpt het laatste Europese ticket?

Vitesse en FC Utrecht maakten er in de heenwedstrijd een waar spektakel van. De Arnhemmers lieten Utrecht tot twee keer toe terugkomen van een achterstand, maar trokken uiteindelijk toch aan het langste eind.

Aanvoerder Guram Kashia bezorgde Vitesse met zijn winnende goal in blessuretijd (3-2) de beste papieren voor de return.

Toch mag Vitesse zich absoluut nog niet rijk rekenen. FC Utrecht is in eigen huis haast onverslaanbaar. De ploeg heeft sinds de beschamende nederlaag tegen PSV (1-7) op 24 september niet meer verloren in de Galgenwaard.

Bovendien zijn er in de play-offs wel gekkere dingen gebeurd. Zo poetste Utrecht vorig seizoen een 3-0 nederlaag tegen AZ weg door in eigen huis met dezelfde cijfers te winnen, en gingen de Domstedelen uiteindelijk na strafschoppen met het ticket voor Europees voetbal aan de haal.

FC Utrecht - Vitesse, zaterdag 19 mei om 20.45 uur LIVE op FOX Sports 1

In de Jupiler Play-Offs ligt de strijd nog helemaal open. FC Emmen en Sparta Rotterdam wisten in het heenduel allebei niet te scoren. Scoort Emmen in de return op Het Kasteel, dan moet Sparta er dus minimaal twee maken om niet te degraderen.

De eerste ontmoeting tussen Almere City en De Graafschap in een volgepakt Yanmar Stadion eindigde, door een krankzinnige slotfase, in 1-1.

Vijf minuten voor tijd leek Almere dankzij een kopbal van Silvester van de Water de volle buit te pakken, maar in de slotfase kreeg De Graafschap een strafschop na een handsbal van Tom Overtoom, die met rood moest vertrekken. Fabian Serrarens maakte geen fout.

De zenuwslopende ontknoping volgt dus zondag, als op De Vijverberg wordt bepaald welke club volgend jaar op het hoogste niveau actief mag zijn.

Sparta Rotterdam - FC Emmen, zondag 20 mei om 14.30 uur LIVE op FOX Sports 1

De Graafschap - Almere City, zondag 20 mei om 16.45 uur LIVE op FOX Sports 1

 

Gerelateerd