Kenneth Perez en Kasper Dolberg
Kenneth Perez en Kasper Dolberg - © FOXSports.NL

'De Denen van Perez' en 'Teamgenoten' nieuw op FOX Sports

18 mei 2018
Komende week starten maar liefst twee nieuwe programma’s op FOX Sports: ‘De Denen van Perez’ met Kenneth Perez en ‘Teamgenoten’ met Jan Joost van Gangelen.

FOX Sports-analist Kenneth Perez kruipt voor ‘De Denen van Perez’ voor het eerst in de rol van presentator. In het programma bezoekt Perez Deense voetballers die actief zijn of zijn geweest in het Nederlandse voetbal, zoals Kasper Dolberg, Nicolai Jørgensen en Christian Eriksen, de huidige sterspeler van Denemarken.

Met hen bespreekt hij de ‘Hollandse School’, het verschil tussen Denemarken en Nederland en het komende WK in Rusland waar Denemarken het in de groepsfase opneemt tegen Frankrijk, Peru en Australië.

Perez spreekt niet alleen met de huidige generatie Deense voetballers, maar ook met grote namen uit het verleden zoals Jon Dahl Tomasson (ex-Feyenoord), Michael Laudrup (ex-Ajax) en Frank Arnesen (ex-PSV en -Ajax). Laudrup is momenteel trainer in Qatar, Arnesen is commissaris bij PSV en Tomasson gaat als assistent-bondcoach van de Denen naar het WK.

Teamgenoten

In ‘Teamgenoten’ brengt Jan Joost van Gangelen oude selecties weer samen om terug te blikken op een bijzonder seizoen uit de Eredivisie-geschiedenis. Bepalende spelers vertellen hoe de chemie was binnen de groep en halen herinneringen op over de hoogte- en dieptepunten van een memorabel voetbaljaar.

In de eerste aflevering belicht Van Gangelen samen met Orlando Engelaar, Jeffrey van As en Regillio Simons het seizoen van NAC Breda in ‘00/’01. Daarin wist het gepromoveerde NAC met een negende plaats direct in het linkerrijtje te komen. Ondanks het sportieve succes werd het seizoen overschaduwd door het overlijden van de pas 20-jarige Ferry van Vliet. Van Vliet en zijn vriendin kwamen om bij een auto-ongeluk. 

In ‘Teamgenoten’ worden later in het seizoen markante spelers uit voormalige selecties van Feyenoord, Ajax, PSV, sc Heerenveen en FC Groningen herenigd. 

Het seizoen van...
Net als vorig jaar zenden we weer 'Het seizoen van...' uit. In het FOX Sports-programma blikken hoofdrolspelers terug op het afgelopen Eredivisie-seizoen. We beginnen maandag met landskampioen PSV en werken dan de ranglijst af naar beneden. 

'De Denen van Perez’ is vanaf zondag 20 mei, 21.30 uur te zien op FOX Sports.

‘Teamgenoten’ is vanaf maandag 21 mei, 20.00 uur te zien op FOX Sports.

'Het seizoen van...' is vanaf maandag 21 mei, 19.00 uur te zien op FOX Sports.Gerelateerd