Mitchell van der Gaag
Mitchell van der Gaag - © FOXSports.NL

Fraaie FOX Sports DOCS in première

20 mei 2018
De komende dagen gaat een aantal fraaie FOX Sports DOCS in première.

Uli – Weg van de pijn, zondag 20 mei 12.00 uur
Ulrich van Gobbel is als kind getuige van de klappen die zijn vader aan zijn moeder geeft. Samen met zijn moeder vlucht hij naar Bavel. Zijn vader pleegt later zelfmoord nadat hij een vrouw vermoord heeft. Ulrich stort zich volledig op het voetbal totdat hij noodgedwongen moet stoppen vanwege een slepende heupblessure. Na zijn carrière gaat het niet zo goed met hem. Incidenten achtervolgen de achtvoudig international. Nu laat hij het verleden achter zich en is jeugdtrainer bij Feyenoord. Ulrich wil weg van de pijn.

Inside Excelsior, zondag 20 mei 20.30 uur
Een seizoen lang achter de schermen bij Excelsior Rotterdam. Een club die met een van de laagste begrotingen in de Eredivisie bijna de play-offs om Europees voetbal haalde. Maar wat gebeurt er in de trainerskamer, de kleedkamer, tijdens de trainingen op het veld en rondom de wedstrijden? Tien maanden lang zien we van nabij de ontwikkeling van de ploeg, spelers en coaches. Niet alleen de hoogtepunten, maar ook tegenslagen in de jacht op het record: 5 jaar op rij spelen in de Eredivisie.


Saudade Brasileiro - Heimwee naar Almelo, dinsdag 22 mei 20.30 uur
De Braziliaan Everton Ramos da Silva (34) speelde van 2006 tot 2013 voor Heracles Almelo. Hij is alltime clubtopscorer met 70 doelpunten. Nu is hij terug in Brazilië waar hij afgelopen seizoen topscorer was voor XV de Piracicaba in de 2e divisie van de staat Sao Paulo. Een docu over voetbal, de liefde voor zijn vrouw Magali, voor Heracles maar vooral over zijn niet te beteugelen heimwee naar Almelo.HSV - De club die nooit degradeert, vrijdag 25 mei 20.00 uur
HSV speelde als enige club in Duitsland ruim 54 jaar op het hoogste niveau en leek niet te kunnen degraderen. Tot dit seizoen. Nederlandse oud-spelers en -trainers als Rafael van der Vaart, Erik Meijer, Huub Stevens en Martin Jol blikken terug op het roemrijke verleden van de club, die in 1983 zelfs de beste van Duitsland én Europa was. Ook volgen we de ontknoping van het dramatische seizoen 2017-2018 op de voet.

De Top van de IJsberg, zondag 27 mei 22.00 uur
Documentaire over de korte maar zeer succesvolle historie van ijshockeyclub Rotterdam Panda's. In vijf jaar tijd werd de club drie keer landskampioen, won het drie nationale bekers en bereikte het de halve finale van de Europacup. Vijf spelers, onder wie Mister IJshockey Ron Berteling, halen herinneringen op aan de hand van archiefbeelden, krantenartikelen en eigen verhalen.

Als Witte Leeuwen brullen, maandag 28 mei 20.30 uur
Al veertig jaar speelt Telstar een meestentijds bescheiden rol in de Jupiler League. Een sympathieke club met een excentrieke algemeen directeur, een persman met humor en een leuke talentvolle spelersgroep. Maar dit seizoen presteerden de Witte Leeuwen boven verwachting. Met een ambitieuze trainer en een dito spelersgroep werd voor het eerst in negen jaar de Jupiler Play-Offs behaald. In ‘Als Witte Leeuwen brullen’ volgen we Pieter de Waard (algemeen directeur), Dennis Bliek (pers en communicatie) en de spelersgroep in de jacht op promotie naar de Eredivisie. (FOX Sports)

Neuer terug bij Bayern München

18 mei 2018
Neuer terug bij Bayern München
Manuel Neuer is terug in de selectie van Bayern München. Trainer Jupp Heynckes heeft de doelman opgenomen in zijn keurkorps voor de bekerfinale...

Gerelateerd