Bas Dost
Bas Dost - © Pro Shots

Dost wil bekerfinale spelen ondanks schandaal

18 mei 2018
Bas Dost wil zondag meespelen in de Portugese bekerfinale. De spits van Sporting Portugal raakte dinsdag gewond aan zijn hoofd nadat hij werd aangevallen door hooligans van zijn eigen club.

Aanvankelijk twijfelde Dost of hij wilde spelen, omdat hij zo geschrokken was van de actie. "Maar ik ben ook dankbaar voor de steun die ik heb gekregen van de ware Sporting-fans", aldus de 28-jarige spits op de clubwebsite.

"Ik ben trots op de manier waarop mijn team met deze situatie is omgegaan. We gaan hier samen doorheen." Zijn management meldt aan de NOS dat Dost zondag beschikbaar is voor de bekerfinale. Sporting neemt het in het Estadio Nacional op tegen CD Aves.

Agelopen dinsdag werden Dost en de andere spelers van Sporting op het eigen trainingscomplex belaagd door tientallen eigen fans. Dost liep daarbij meerdere verwondingen op aan zijn hoofd.

Kort daarna verzamelden veel fans zich bij het stadion om het gedrag van hun 'medesupporters' af te keuren. Fans scandeerden de naam van Dost en hadden een Nederlandse vlag meegenomen. (FOX Sports)

CD Aves - Sporting Portugal, zondag 20 mei om 18.15 uur LIVE op FOX Sports 

Steve McClaren aan de slag bij QPR

18 mei 2018
Steve McClaren aan de slag bij QPR
Steve McClaren is de nieuwe trainer van Queens Park Rangers. De man die FC Twente kampioen maakte, tekent voor twee jaar bij de club uit de Championship.

Gerelateerd